Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Optimistai

Publikuota: 2014 rugsėjo 10 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Sporto taryba nori daugiau pinigų sportui. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Sporto taryba nori daugiau pinigų sportui. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės sporto taryba (toliau – Sporto taryba), vadovaujama mero pavaduotojo Algirdo Gečo, bando įtikinti save, kad tunelio gale kažkas jau šviečia. Todėl ji žada kreiptis į Savivaldybės tarybą dėl finansavimo sportui didinimo.

Atstatyti ikikrizinį finansavimą sporto įstaigoms ir įsteigti Savivaldybės administracijoje etatą sporto biurokratui – štai ko, Sporto tarybos manymu, dabar labiausiai reikia, kad sporto srityje rajone viskas eitų lyg iš pypkės.

Dabar Savivaldybėje pareiga rūpintis sporto reikalais yra primesta jaunimo reikalų koordinatorei Rimantei Čiutienei. Tam jai skirtas ketvirtis etato. Tačiau, kaip Sporto tarybos posėdyje šį antradienį teigė pati R. Čiutienė, Savivaldybės administracija jau yra sulaukusi perspėjimo iš aukščiau, kad jai – jaunimo reikalų koordinatorei negali būti priskirta jokių papildomų funkcijų. Todėl Sporto taryboje imta svarstyti apie galimybę įsteigti Savivaldybėje, galbūt Švietimo skyriuje, pilną etatą sporto koordinatoriui, per kurį esą visos problemos būtų sprendžiamos greičiau ir geriau. Svarbiausia, kad tas žmogus, A. Gečo žodžiais tariant, būtų degantis sportu.

Vicemero manymu, sporto koordinatorius Savivaldybės administracijoje galėtų atsirasti jau nuo kitų metų, žinoma, jeigu pavyks įtikinti politikus – Savivaldybės tarybą jo reikalingumu.

Sporto taryba taip pat nusprendė pasiūlyti Savivaldybės tarybai atstatyti ikikrizinį finansavimą Savivaldybei pavaldžioms sporto įstaigoms. Tuomet, anot VšĮ “Šilutės sportas” vadovo Dainiaus Gricevičiaus, visi lengviau atsikvėptų.

Šilutės sporto mokyklos vadovo Aivaro Lileikio teigimu, lyginant su 2008 metais, jo vadovaujamos įstaigos finansavimas iš rajono biudžeto yra sumažėjęs beveik 30 proc. – apie 180 tūkst. litų per metus, ir jis nelabai tiki, kad vietos valdžia sutiks jį grąžinti į ikikrizinį lygį. Tačiau kodėl nepabandžius?

Mero pavaduotojas, Sporto tarybos pirmininkas A. Gečas teigė girdėjęs, kad krizė Lietuvoje jau baigėsi. Bet ar tuo patikės Savivaldybės taryba, ar bent jau rajono valdančioji dauguma?

Beje, Sporto taryba nusprendė, kad pusiaukelėje įstrigusios sporto reformos kol kas nereikia judinti. Esą geriau sulaukti, kai Šilutėje bus pastatytas naujas sporto kompleksas, ir tik tuomet tęsti struktūrines permainas.

3 skaitytojų komentarai
manau 2014 rugsėjo 11d., 08:0178.61.68.15

kaži ką beveiks ta koordinatorė. taip sėdi ir nieko neveikia,kiek nueini, vis nėra jos kabinete, kažkur kavą geria.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

pilietis 2014 rugsėjo 11d., 10:1282.135.211.147
viena krize baigesi, kita prasideda, ir dar gilesne. ir su savo tais sporto kompleksais nuvarys savivaldybe I tokia duobe, kad … , o nauda statybininkai pasiims ir …

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

tai vat kaip 2014 rugsėjo 11d., 19:3378.61.168.41

Ka tu cia Gecai triedi, sedejai taryboj kaip meme, kiek kartu ranka pakelei, kai biudzeta sportui svarste, kad reikia didesnes sumos? Tapai vicemeru, ka tu cia zadi, per durnas ir ne tavo kompetencijoje pinigus dalinti. Asilu valdzia.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą