Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mingėje dega karo laužai

Publikuota: 2010 birželio 09 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Žygimanto Šarakausko nuotr.Žygimanto Šarakausko nuotr.

Šeštadienį, birželio 12 d., 18 val. “Šilutės polderių” bendrovės baigiamame nuniokoti Minijos kaime rengiama pilietinė protesto akcija “Aš tikrai myliu Lietuvą!”

Šia akcija Lietuvos Venecija vadinamo kaimo gyventojai su jiems prijaučiančiais Lietuvos piliečiais nori parodyti, kad jiems ne vis vien, ką Minijos kaime išdarinėja “Šilutės polderių” bendrovė.

Akcijos metu į reidą Minijos upėje išeis jachtos, prie jų žada prisidėti burvaltininkai iš Rusnės.

Sutemus ant melioratorių nupjautų medžių kelmų abiejose Minijos upės pakrantėse bus deginamos žvakutės.

“Šilutės ETA žinias” apie tai informavo Žygimantas Šarakauskas, kuris, protestuodamas prieš Šilutės rajono valdžios savivalę Minijos kaime melioratorių rankomis, nusprendė atsistatydinti iš to kaimo seniūnaičio pareigų.

Ž. Šarakauskas atvežė naujų nuotraukų, kuriose užfiksuota, kaip šio trečiadienio rytą Minijos kaime buvo tęsiamas karas prieš gamtą – kaimo teritorijoje, netoli gandralizdžių su paukščiais, buvo deginamos upės pakrantėse iškirstų medžių šakos.

Apie tai buvo skubiai pranešta Nemuno deltos regioninio parko, į kurį patenka Minijos kaimas, direkcijai.

Parko direkcijos vadovas Nerijus Gricevičius pranešė “Šilutės ETA žinioms”, kad šio pažeidimo aplinkybes Mingėje jau aiškinasi pareigūnas iš Šilutės aplinkos apsaugos agentūros.

“Agentūra pranešė, kad laužai Minijoje jau baigiami užgesinti. Ir jau beveik aišku (99 proc. tikimybė), kad šakas draudžiamoje vietoje degino tie patys “Šilutės polderiai”, – telefonu sakė N. Gricevičius. – Už tai bendrovei gresia dar viena administracinė nuobauda”.

2 skaitytojų komentarai
Edvardas Jurjonas 2010 birželio 9d., 20:4478.61.128.70
Tie medžiai stovėjo iki mūsų, būtu stovėja ir mūsų jau nesant. Tai kas mes esame, gal įsivaizduojamae,kad esame dievai,galime keisti gamtos kūrinius kaip mes įsivaizduojame esant tikslinga, ne gerbiamieji mes esame tik svečiai, o svečiuose taip savivaliauti nedera. Aš kalbu apie sveikus medžius, o jų buvo ne tiek daug, bet deja ir jų neišsaugojome. Pritariu Žygimanto Šarkausko rengiamai neabejingų gamtai žmonių akcijai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 3

Atsakyti

Zalias 2010 birželio 9d., 21:3078.61.116.40
Klausimas tai kur buvo seniunaitis su visa Minges bendruomene, kad nestabde medziu kirtimo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą