Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

“Rezervuota jaunimui”

Publikuota: 2014 rugpjūčio 28 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis

Startuoja informacinė akcija „Rezervuota jaunimui“, kuri, kaip tikimasi, atskleis, kuo iš tiesų gyvena jaunimas, kokie jo pomėgiai ir poreikiai. Mėgstamiausių apsilankymo vietų žemėlapis bus kuriamas ir rinkimai vyks specialiai akcijai sukurtame tinklapyje rezervuotajaunimui.lt.

„Norint prisitaikyti prie jaunimo poreikių, svarbu juos išgirsti ir sužinoti, kuo gyvena dabartinis jaunas žmogus, kur jis jaučiasi geriausiai. Tai padės kurti jaunam žmogui patrauklią ir priimtiną infrastruktūrą. Todėl kviečiu visus jaunuolius akcijoje „Rezervuota jaunimui“ dalyvauti aktyviai ir išsakyti savo nuomonę apie mėgstamiausiais laisvalaikio leidimo vietas, nes tik iš jūsų galime sužinoti tiksliausią informaciją“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Akcija vyks dviem etapais. Pirmajame jaunimas (14-29 m. amžiaus) iš visos Lietuvos tinklapyje rezervuotajaunimui.lt kviečiamas registruoti visas savo mėgstamas lankyti vietas. Jaunuoliai raginami ne tik siūlyti įvairias erdves, kuriose jie būna su draugais, leidžia laisvalaikį, tačiau ir balsuoti už jau puslapyje esančias vietas spausdami mygtuką „Man irgi patinka“. Tokiu būdu jaunuoliai išrinks po tris vietas kiekvienoje savivaldybėje, kurios pateks į antrą akcijos etapą.

Antrasis etapas prasidės spalio 6 dieną – per dvi savaites jauni žmonės balsuos ir išrinks po vieną, jų manymu, pačią mėgstamiausią vietą kiekvienoje savivaldybėje. Akciją „Rezervuota jaunimui“ vainikuos ministrės A. Pabedinskienės apsilankymas laimėjusiose vietoje ir specialių ženklų įteikimas, taip pat galimybė jaunuoliams susitikti su ministre jų pačių mėgstamiausiose vietose.

Šiuo metu Lietuvoje veika 24 atviri jaunimo centrai ir 88 atviros jaunimo erdvės. Jų durys plačiai atvertos jaunuoliams, ieškantiems saugios aplinkos, naujų buvimo kartu formų, turintiems laisvo laiko, tačiau nežinantiems, kaip ir kur jį turiningai praleisti. Kasdien juose laiką leidžia šimtai jaunų žmonių.

Planuojama, kad 2016 m. pabaigos atvirų jaunimo centrų ir erdvių skaičius pasieks 170.

Akcija „Rezervuota jaunimui“ prasideda šiandien ir tęsis iki spalio 20 dienos.

socmin.lt inf.

rezervuotajaunimui.lt

Rašyti komentarą