Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

H. Šojaus dvaro projektas: metas šalinti trūkumus

Publikuota: 2014 liepos 29 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Taip atrodė dvaro kiemas birželio gale, antrą dieną po lietaus. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Taip atrodė dvaro kiemas birželio gale, antrą dieną po lietaus. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio teigimu, H. Šojaus dvaro pastatus ir teritoriją už ES milijonus tvarkantys rangovai geranoriškai sutiko ištaisyti savo darbo trūkumus. Tačiau laiku užbaigti visus projekte numatytus darbus jiems ir vėl gali nepavykti.

Šiandien priešpiet Savivaldybės vadovai Šilutėje susitiko su H. Šojaus dvaro pastatų komplekso ir teritorijos sutvarkymo bei pritaikymo viešiems turizmo poreikiams projekto rengėjais, darbus dvare vykdančiais statybininkais, kitais suinteresuotais asmenimis ir jiems išsakė savo nuomonę dėl darbų kokybės. Po susitikimo meras V. Laurinaitis teigė telefonu, kad rangovai geranoriškai sutiko ištaisyti savo darbo trūkumus.

„Savo pastebėjimus dėl darbų kokybės surašysime į popieriaus lapą ir pateiksime rangovams, projektuotojams ir paminklosaugininkams, o po mėnesio vėl rinksimės ir žiūrėsime, kas kaip padaryta,“ – paaiškino meras.

Anot Savivaldybės vadovo, atsirado ir papildomų darbų. Pavyzdžiui, projekte nebuvo numatyta įrengti vandens nubėgimą akmenimis grįstame dvaro kieme. Tokio projektavimo pasekmės pasirodė prieš mėnesį, kai antrą dieną po lietaus dalis kiemo vis dar skendėjo vandenyje. Tad dabar satybininkams teks ardyti grindinį ir įrengti lietaus vandens nubėgimo sistemą.

V. Laurinaitis neatmeta, kad rangovai ir vėl gali nespėti laiku – iki rugpjūčio pabaigos užbaigti visus projekte numatytus ir papildomus darbus. Todėl Savivaldybei gali tekti dar kartą kreiptis į Lietuvos verslo paramos agentūrą dėl termino pratęsimo.

H. Šojaus dvaro projekto vertė jau išaugo iki maždaug 9,7 mln. Lt.

Dvare darbuojasi UAB „Konsolė“ su subrangovais.

Susiję: „Be komentarų: Pinigai į vandenį… (nuotr.)“,
„Įkurtuvės Šilutės dvare atidedamos“

Rašyti komentarą