Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tas švedų gerumas

Publikuota: 2014 liepos 28 Kategorija: Gyvenimas, Socialinė apsauga

Šilutės rajono savivaldybės administracijos nuotr.Šilutės rajono savivaldybės administracijos nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės partneriai iš Ljungby (Švedija) kasmet teikia paramą socialiai remtinų vaikų poilsiui, o šiemet planuojama skirti dar ir paramą Saugų vaikų globos namų auklėtinei studijoms Klaipėdoje.

Draugija iš Ljungby (Švedija) jau dešimtmetį teikia įvairaus dydžio paramą, kad Šilutės rajono savivaldybės socialiai remtinose šeimose, šeimynose ar Saugų vaikų globos namuose gyvenantys vaikai galėtų bent 10 dienų pailsėti ir gerai praleisti laiką su bendraamžiais.

Šiemet draugija skyrė 8 000 Lt, už kuriuos 20 vaikų iš Šilutės, Kintų, Žemaičių Naumiesčio, Vilkyčių, Švėkšnos, Rusnės, Saugų, Pašyšių, Vainuto, Gardamo ilsisi ir laiką leidžia VšĮ Kintų „Vėtrungės poilsiavietės“ stovykloje.

Šilutės rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjas Alvidas Šimelionis lankėsi stovykloje, domėjosi vaikų poilsiu ir laisvalaikiu. Nė vienas iš kalbintų vaikų, nepageidavo grįžti anksčiau namo ir džiaugėsi galimybe turiningai praleisti laiką su bendraamžiais bei pailsėti.

Prieš 23 metus buvo įkurta Šilutės – Ljungby draugija, kuri aktyviai veikia ir teikia paramą daiktais Šilutės rajono savivaldybės socialiai remtinoms šeimoms, padeda organizuoti socialiai remtinų vaikų poilsį ir studijų finansavimą.

Bendradarbiavimo sutartis tarp Šilutės ir Ljungby (Švedija) buvo pasirašyta 1992 m. rugsėjo 28 d.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

Rašyti komentarą