Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Miškininkai skelbia gaisrų pavojų!

Publikuota: 2014 liepos 24 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

Miškų gaisringumas Lietuvoje liepos 24 d.Miškų gaisringumas Lietuvoje liepos 24 d.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje vyrauja III ir IV klasės miškų gaisringumas. Artimiausiu metu prognozuojami labai karšti (net iki 33 laipsnių karščio) ir be kritulių orai, todėl kelių dienų bėgyje beveik visą Lietuvos teritoriją apims IV klasės miškų gaisringumas, praneša Generalinė miškų urėdija.

Ketvirtadienį IV klasės miškų gaisringumas jau buvo apėmęs ir didžiąją Šilutės rajono dalį (nuotraukoje).

Miškuose labai sausa ir nuolat didėja miško gaisrų kilimo pavojus. Šiuos nuogąstavimus patvirtina ir 2014 m. liepos 23 d. įsiplieskęs didelis gaisras Kuršių nerijos dalyje, priklausančioje Rusijos Federacijai.

Liepos mėnesį miškuose pats uogavimo, grybavimo ir poilsiavimo įkarštis, todėl juose gausu miško lankytojų. Būtent dėl nedrausmingų lankytojų ir dėl jų neatsakingo elgesio su ugnimi ir kyla daugiausiai miško gaisrų. Dėl to būtina imtis papildomų priemonių miško priešgaisrinės apsaugos sustiprinimui.

Įvertinusi šias aplinkybes ir artimiausių dienų meteorologines prognozes, Generalinė miškų urėdija prašo VĮ miškų urėdijų, kurių teritorijoje jau pasiekta arba artimiausiomis dienomis bus pasiekta IV miškų gaisringumo klasė, miškų urėdų ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos direktorę:
organizuoti sustiprintą priešgaisrinį budėjimą ir patruliavimą miškuose, prireikus atšaukiant iš atostogų valstybinius miškų pareigūnus;
organizuoti papildomus reidus, pasitelkiant ir policijos bei aplinkos apsaugos pareigūnus, labiausiai lankomuose rekreaciniuose ir kituose objektuose, ypač esančiuose sausuose spygliuočių medynuose, siekiant sudrausminti miškų priešgaisrinės apsaugos ir lankymosi miške taisyklių pažeidėjus;
apie padidintą miško gaisrų pavojų ir galimas pasekmes informuoti vietos gyventojus, paskelbiant informacinius straipsnius vietinėje spaudoje ir internetinėse svetainėse;

įvertinus vietos sąlygas, apsvarstyti poreikį kreiptis į savivaldybių vykdomąsias institucijas dėl laikino fizinių asmenų lankymosi gaisrams kilti pavojingu laikotarpiu apribojimo ar uždraudimo miškuose (šią priemonę ypač rekomenduojame Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijai).

gmu.lt
meteo.lt

Rašyti komentarą