Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Š. Laužikas tarybos nario atsiprašymo nesulauks

Publikuota: 2010 birželio 02 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

R. Plikšnys įsitikinęs, kad etikos nepažeidė, todėl Š. Laužiko neatsiprašys. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)R. Plikšnys įsitikinęs, kad etikos nepažeidė, todėl Š. Laužiko neatsiprašys. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės r. savivaldybės etikos komisija pagaliau baigė tyrimą dėl rajono tarybos nario liberalsąjūdiečio Raimondo Plikšnio pasisakymų apie administracijos direktorių Šarūną Laužiką ir nutarė rekomenduoti tarybos nariui viešai atsiprašyti direktoriaus. Tačiau R. Plikšnys nė nesiruošia to daryti.

Apie Etikos komisijos vykdomą tyrimą “Šilutės ETA žinios” rašė str. “R. Plikšnį čiupinėja etikos sargai”, “A. Jakas – švarus, R. Plikšnys dar laukia nuosprendžio”.

Etikos komisijos pirmininkas, rajono tarybos narys liberalcentristas Vytautas Laurinaitis po komisijos posėdžio šį trečiadienį telefonu sakė “Šilutės ETA žinioms”, kad prieš priimant sprendimą dėl R. Plikšnio elgesio, buvo atlikta visų rajono tarybos narių apklausa, ar jie prisimena, kad Š. Laužikas būtų kada nors nepagarbiai atsiliepęs apie Vyriausybės atstovę Klaipėdos apskrityje.

Anot komisijos pirmininko, dauguma politikų apklausos anketoje pažymėjo, kad tokio atvejo neprisimena, ir tik 7 pabraukė žodelį “nesakė”.

Neturėdama kitokių R. Plikšnio kaltės įrodymų, komisija priėmė nieko neįpareigojantį sprendimą rekomenduoti tarybos nariui viešai atsiprašyti pareiškėjo – Š. Laužiko.

R. Plikšnys (”Šilutės ETA žinios” su juo kalbėjo telefonu – red. pastaba) sakė nematantis tam jokio pagrindo. Esą Etikos komisija priėmė sprendimą neturėdama jokių jo kaltės įrodymų, vadovaudamasi vien tik politikų emocijomis.

Politikas ir toliau tvirtina, kad, spaudos konferencijoje kalbėdamas apie administracijos direktorių, sakė tiesą. Todėl jis nė nesvarstantis apie viešą atsiprašymą.

“Jeigu komisija man įrodys, kad melavau, tai atsiprašysiu, – sakė R. Plikšnys. – O dabar matau vienintelį argumentą, kodėl komisija priėmė tokį sprendimą, – kad nepriklausau rajono valdančiajai daugumai”.

Rašyti komentarą