Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės darbiečiams – naujas akibrokštas

Publikuota: 2010 gegužės 31 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

I. Vasiljevienė. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)I. Vasiljevienė. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Idos Vasiljevienės kandidatūra į Šilutės r. savivaldybės administracijos direktoriaus antruosius pavaduotojus praeita ketvirtadienį įvykusiame rajono tarybos posėdyje vėl buvo atmesta.

Pirmą kartą dėl Darbo partijos Šilutės skyriaus siūlomos kandidatės į administracijos direktoriaus pavaduotojus Taryba svarstė balandžio pabaigoje. Tačiau tąkart tarybos opozija, pareiškusi, kad pirma pageidautų susipažinti su kandidate komitetuose, “balsavo kojomis” – išėjo iš posėdžio ir suardė kvorumą.

Praeitą ketvirtadienį Taryboje vėl buvo svarstoma dėl I. Vasiljevienės paskyrimo į aukštas pareigas Savivaldybėje. Tačiau Šilutės darbiečių sumanymui įtvirtinti savo žmogų savivaldybės administracijoje ir šį kartą nebuvo lemta išsipildyti – už I. Vasiljevienės paskyrimą į pareigas nebalsavo ne tik opozicija, bet ir dalis darbiečių partnerių iš rajono valdančiosios koalicijos.

Vienintelis rajono taryboje likęs Darbo partijos atstovas, partijos skyriaus pirmininkas Saulius Stankevičius tokį koalicijos partnerių akibrokštą vertina kaip visišką pragmatizmo nebuvimą rajono valdančiųjų veikloje.

“Galbūt tokį jų apsisprendimą lėmė įtarimai, kad neva galėjau tartis su opozicija dėl mero nušalinimo nuo pareigų”, – svarstė politikas. Jis pats tokius įtarimus neigia.

Šilutės darbiečių lyderis nenorėjo atskleisti, kokių žygių ketina imtis po pastarosios koalicijos partnerių išdavystės. O ar mėgins dar sykį kelti I. Vasiljevienės kandidatūrą į savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojus, sakė dar pagalvosiąs.

Iki praeitų metų pavasario Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorius turėjo du pavaduotojus – Reginą Kondratavičienę, kurią į šias pareigas delegavo ta pati Darbo partija, ir liberalsąjūdietį Joną Purlį. Pastarasis prarado pareigas, kai jo partiečiai Taryboje perėjo į opoziciją. Tuo tarpu R. Kondratavičienė liko toliau darbuotis Savivaldybėje, nors jos narystė Darbo partijoje buvo sustabdyta maždaug prieš metus.

Rašyti komentarą