Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Atskleista netikėta ilgo gyvenimo paslaptis

Publikuota: 2014 gegužės 29 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Kokia yra ilgo gyvenimo paslaptis? Sveika mityba, daug sporto ir ištikimybė daržovėms? Tiesą sakant, viskas yra kiek paprasčiau – tam, kad gyventumėte ilgiau, jums tiesiog reikia turėti gyvenimo tikslą.

Žmonių ilgaamžiškumo galimybes tyrinėjantys mokslininkai atskleidė, kad žmonės, kurie savo gyvenime turi kokį nors tikslą ir jo siekia, ne tik gyvena ilgiau, bet ir yra kur kas laimingesni.

„Mūsų tyrimo rezultatai parodė, kad užsibrėžtas gyvenimo tikslas iš tiesų gali pailginti gyvenimo trukmę ir netgi nesvarbu, kuriame amžiuje šis tikslas yra užsibrėžiamas“, – tikina atlikto tyrimo autorius Patrickas Hillas, dirbantis Kanados universitete.

Ankstesni tyrimai jau įrodė, kad gyvenimo tikslo turėjimas mažina mirtingumo riziką, tačiau nė viename iš jų nebuvo domėtasi, kiek svarbus yra žmogaus amžius.

Tyrimo, publikuoto žurnale „Psichologijos mokslas“, metu mokslininkai ištyrinėjo daugiau kaip 6 tūkst. savanorių duomenis per 14 metų, koncentruodamiesi į tai, ar savanoriai turėjo gyvenimo tikslą, ar ne, rašo huffingtonpost.com.

Psichologinio tyrimo autoriai pastebėjo, kad žmonės, kurie buvo užsibrėžę gyvenimo tikslą, gyveno ilgiau nei tie, kurie tikslo praktiškai neturėjo. Negana to, tikslo nusistatymas ir jo siekimas pagerino žmonių gyvenimo kokybę visiškai nepriklausomai nuo jų amžiaus.

„Mūsų tyrimas įrodė, kad gyvenimo tikslo turėjimas tiek pat svarbus ne tik senyviems ar vidutinio amžiaus, bet ir jauniems žmonėms, todėl svarbu jį kuo anksčiau nusistatyti ir stengtis jo siekti“, – tikina P. Hillas.

Ankstesnės studijos atskleidė, kad gyvenimo tikslo turėjimas itin svarbus senyviems žmonėms, mat mokslininkai pastebėjo, kad tikslingas gyvenimas apsaugo smegenis nuo Alzheimerio ligos daromos žalos.

15min.lt/ji24 inf.

Rašyti komentarą