Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pričiupti aplinkos teršėją

Publikuota: 2014 gegužės 20 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Draudžiama plauti automobilius ne tam skirtose vietose. (15min.lt asociatyvi nuotr.)Draudžiama plauti automobilius ne tam skirtose vietose. (15min.lt asociatyvi nuotr.)

Priminimas: už automobilių plovimą ne tam skirtose vietose gresia tūkstantinės baudos.

Šeštadienį, kai Šilutės miestas ūžė nuo renginių gausos, viena pastabi akis užfiksavo, kaip vienos valstybinės įstaigos kieme vienas tos įstaigos darbuotojas stipria vandens srove plauna nuosavo automobilio dugną. Tačiau apie pastebėtą Šilutės rajono tvarkymo ir švaros taisyklių (toliau – taisyklės) pažeidimą (p. 5.15: „draudžiama plauti automobilius ne tam skirtose vietose“) akylusis miestelėnas iš karto niekam nepranešė. Tik pirmadienį jis elektroniniu paštu išplatino žinutę vietinei spaudai…

Tos valstybinės įstaigos vadovas pirmadienį telefonu tvirtino, kad tokie dalykai – automobilių plovimas kieme – griežtai draudžiami. Jis pažadėjo pats asmeniškai viską išsiaiškinti ir užtikrino, kad tai daugiau nepasikartos.

Šilutės rajono tvarkymo ir švaros taisyklių laikymosi kontrolę užtikrina Šilutės rajono savivaldybės ir Šilutės policijos komisariato atsakingi pareigūnai (taisyklės, p. 46). Todėl pastebėjus tokį pažeidimą, žinoma, jeigu jums rūpi aplinkos švara, ir derėtų iš karto jiems pranešti.

Už aplinkos teršimą gresia iki 2000 litų bauda.

Automobiliai turi būti plaunami tik tam skirtose vietose – automobilių plovyklose, turinčiose visą tam skirtą įrangą. Taip pat draudžiami ir automobilio remonto darbai, jeigu juos atliekant į aplinką patenka kokių nors teršalų.

Rašyti komentarą