Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

2018-ieji – Lietuvos valstybės šimtmetis: šilutiškiai, nelikime užribyje!

Publikuota: 2014 kovo 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Lietuvos Respublikos Vyriausybė laukia pasiūlymų, kas galėtų būti nuveikta visos šalies mastu, taip pat savo mieste, miestelyje, kaime ar gatvėje, ką reikėtų padaryti mūsų dvasiniam gyvenimui – kultūrai ir istorijai, pasitinkant atkurtos Lietuvos valstybės 100-metį.

Pernai metais LR Seimas 2018-uosius paskelbė Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais. Koks bus šalies jubiliejus, priklauso nuo visų mūsų, Lietuvos piliečių.

Vyriausybė kviečia Lietuvos žmones, įstaigas ir organizacijas teikti pasiūlymus, kaip reikėtų pasitikti ir paminėti šią valstybei reikšmingą sukaktį.

Nelikime užribyje!

Šilutės rajono savivaldybė, siekdama suaktyvinti krašto visuomenę, penktadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje pristatė LR Vyriausybės iniciatyvą, pateikė pasiūlymų, kaip pamario kraštas galėtų prisidėti prie valstybės atkūrimo šimtmečio įprasminimo. Keli pavyzdžiai: jaunų idėjų vagonas (o gal žygis dviračiais) per Lietuvą, vykdant pilietiškumo akcijas; paskelbti konkursą ir išrinkti šalies regionuose 100 institucijų, kurios pelnytų teisę vadintis Šimtmečio tautos namais (Tautos garbės namais); sutvarkyti 100 tautos laisvės istoriją atspindinčių objektų, aktualizuojant juos šiandienai; gal būtų įdomu atrasti vienkiemyje gyvenantį žmogų – savo krašto ambasadorių, kuris galėtų ir norėtų dalyvauti pokalbyje su kokiu iškiliu žmogumi „Šimtas minučių, kad būtų geriau“.

Mintimis apie galimus nuveikti prasmingus darbus pasidalijo Šilutės rajono kultūros ir švietimo įstaigų, seniūnijų ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Savivaldybė kviečia nelikti nuošalyje ir kitus rajono gyventojus, įstaigas bei organizacijas.

Pasiūlymų laukiama elektroniniu paštu LR Vyriausybės kanceliarijoje iki balandžio 1 d.

Pasiūlymo formą ir kitą informaciją rasite čia: www.lrv.lt/lt/veikla/simtmecio-minejimas/pasiulymai/.

1 skaitytojų komentaras
Anonimas 2014 kovo 24d., 15:5378.61.108.127

Mano nuomone LR metus reiktų skaičiuoti nuo nepriklausomybės atkūrimo akto pasirašymo. (nuo 1990 metų)

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą