Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pamario krašto garbė

Publikuota: 2014 kovo 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

V. Bliūdžiaus (antras iš dešinės) sukurta vėtrungė pernai rudenį papuošė Šventąjį Sostą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)V. Bliūdžiaus (antras iš dešinės) sukurta vėtrungė pernai rudenį papuošė Šventąjį Sostą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutės valdžia nusilenkė žmogui, kurio rankomis sukurtas Pamario krašto tapatumo ženklas – vėtrungė pernai rudenį papuošė Šventąjį Sostą.

Tai Vaidotas Bliūdžius, laivadirbys ir vėtrungių meistras iš Švėkšnos, kurį respublikinė Tautinio paveldo produktų, tradicinių mugių, tradicinių amatų mokymo programų, tradicinių amatų meistrų sertifikavimo ir atestavimo ekspertų komisija vieningai pripažino vienu iš dviejų 2013 m. sėkmingiausiai dirbusių tradicinių amatininkų (”Šilutės ETA Žinios”, “Vėtrungių meistras iš Švėkšnos išrinktas sėkmingiausiai 2013 m. dirbusiu tradiciniu amatininku”).

Oresto Lidžiaus nuotr.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės meras Šarūnas Laužikas Lietuvos pamario kraštą garsinančiam meistrui įteikė padėką ir gėlių. V. Bliūdžių taip pat pasveikino bei sėkmės toliau puoselėjant krašto tradicijas linkėjo Kultūros skyriaus vedėja Vilma Griškevičienė ir Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis.

V. Bliūdžius – viso labo trečiasis žmogus iš Šilutės rajono, kuriam suteiktas sėkmingiausiai dirbusio tradicinio amatininko vardas. Anksčiau šį titulą buvo pelnę sutuoktiniai Angelė ir Vytautas Raukčiai iš Balčių kaimo. („Šilutės ETA Žinios“, „Tautinio paveldo kūrėjai džiugina naujais pasiekimais”).

Susijęs: „lzinios.lt: Premjeras popiežiui veš švėkšniškio meistro padirbtą vėtrungę“

Apie vėtrunges: silute.lt: “Vėtrungė – vėlukas”

4 skaitytojų komentarai
kastytis 2014 kovo 21d., 12:1488.118.7.81
Krasto garbe ir krasto geda stovi salia, deja …

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 8

Atsakyti

manau 2014 kovo 21d., 12:4478.61.68.15
geras pastebėjimas :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 8

Atsakyti

šilutiškė 2014 kovo 21d., 12:5988.118.7.208
tokia graži proga pasveikinti šitą darbštų žmogų ir palinkėti jam dar daug gražių idėjų ir jų įgyvendinimų ,ale komentatoriai su savo pavydu ir piktumu visur įžiūri ne tą apie ką eina kalba bet savo tulžį lieja .
Pabūkim nors kiek purvais nesidrabstę tolerantiški vieni kitų atžvilgiu ,nes tik parodo pačių savivertę tas pykčio liejimas ,o jis gero niekam neatneša ,geriau ant balto lapo šimtą kartų parašyk savo blogas mintis ir bandyk perskaityti ,tai suprasi ,kokius jausmus sukeli kitiems apie save ,ne apie tą žmogų ant kurio pili purvą ,tai nebenorėsi skaityti ,tada tą lapą sudraskyk ir praeis noras bet kada viešai pyktį lieti.Atleiskite už pamokymus,nusišypsokim vieni kitiems ir gyvenkime draugiškai,tada viskas geriau seksis ir būsim visi laimingi.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 4

Atsakyti

geda 2014 kovo 24d., 10:1788.118.7.81

Silutes geda is desines,kas gali pakenkti miestui tai tik tas is desines,grobikas!!!

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą