Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės rotariai bendradarbiaus su Savivaldybe

Publikuota: 2014 kovo 20 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Iš kairės: A. Čepys, A. Endzinas, Š. Laužikas, A. Kvederis. (Šilutės r. savivaldybės nuotr.)Iš kairės: A. Čepys, A. Endzinas, Š. Laužikas, A. Kvederis. (Šilutės r. savivaldybės nuotr.)

Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, kurios pagrindu Šilutės rajono savivaldybė, atstovaujama mero Šarūno Laužiko, ir Šilutės „Rotary“ klubas, atstovaujamas klubo prezidento Audriaus Endzino, sutarė, kad kultūra yra svarbiausias žmonių kontaktų instrumentas, kuriuo siekiama įvertinti, suprasti ir perduoti tradicijas, istoriją, išsaugoti paveldą.

Norėdami užtikrinti ilgalaikę ir darnią bendradarbiavimo raidą, puoselėjant vietos tradicijas, kuriant palankų krašto įvaizdį šalyje ir užsienyje, pasirašantieji nusprendė išskirti Šilutės krašto kultūros paveldo prioritetus ir rūpinantis konkrečiais objektais – Mažių kapinaitėmis, kuriose palaidoti filosofo Vydūno giminaičiai, ir Muižės kapinaitėmis, kuriose palaidotas iškilus krašto žmogus, dvarininkas Ernstas Vilhelmas Berbomas. Paminėtina, kad „Rotary“ klubas šias kapinaites jau daugelį metų tvarko, rūpinasi tvorelėmis, savaiminių želdinių sutvarkymu ir pan.

Minėta sutartimi norima skatinti krašto žinomumą, skelbiant apie nuveiktus konkrečius darbus informacinėse priemonėse, organizuojant spaudos konferencijas, susitikimus su mokslininkais, paveldo puoselėtojais, vykdant tikslines veiklas palaikyti partnerystės ryšius su vietos bendruomenėmis, paveldo, viešųjų ryšių specialistais bei pritarti kultūriniams sumanymams, puoselėjant ir populiarinant paveldą.

Savivaldybės meras Šarūnas Laužikas dėkojo už gražią iniciatyvą bei meilę kraštui, kuriame patys gyvename, dirbame ir kuriame. Pasak, susitikime diskutavusių klubo narių Antano Čepio ir Alekso Kvederio, kraštas pasikeistų neatpažįstamai, jei kiekvienas klubas, nevyriausybinė organizacija ar bendruomenė įsipareigotų ir imtųsi daryti konkrečius, paprastus darbus vardan savo aplinkos, kurioje gyvena, grožio ir patrauklumo didinimo. Ypač tokius darbus, kuriems reikia tik iniciatyvos ir geranoriškumo.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

5 skaitytojų komentarai
stebetojas 2014 kovo 20d., 20:08188.69.210.8
Neterškit “Rotary” vardo, nekabinkit makaronų, nors Jums to nesuprast…..

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 3

Atsakyti

Anevas 2014 kovo 20d., 21:3578.61.237.27
Na tuščios kalbos “Rotary”.Ką gero nuveikė? na nieko,,tuščia vieta,,,,,

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 5

Atsakyti

Anevas 2014 kovo 20d., 20:5878.61.237.27
Čia panašu ar dar geriau,už jumoristinę laidą “dviračio žinios”nublanksta.Meras siūlo jaunimui kapinėmis domėtis,žinoma gerai.Na bet jaunimui reikia sporto ir pramogu,,,

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 5

Atsakyti

COPY 2014 kovo 20d., 22:14185.2.138.125
Šilutės Rotary – uolių komjaunuolių klubas. Sena sovietinė nomenklatūra paįvairinta verslininkais. Jei vietoje Čepio pasodintumėmę Virgį pamatytumėme vos ne Šilutės mafijos sueigą. Jūs pirma pasirūpinkite savo įvaizdžių, o pirmiems ponams iš dešinės pacituosiu jų pačių žodžius, kultūra yra svarbiausias žmonių kontaktų instrumentas. Taip pat noriu pridurti, rinkimus į savivaldą laimės tie kurie rimtai suims Aliui už kiaušių.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 1

Atsakyti

Ponui Vėdarui 2014 kovo 27d., 10:4496.44.189.102

Prezidentė skaitydama metinį pranešimą įvardijo, ką laiko oligarchais Lietuvoje. Žinutė ponui Vėdarui: „Šiandien korupciniai sandoriai driekiasi nuo statytinių Energetikos ir Aplinkos ministerijose, savivaldybėse iki daugiabučių namų bendrijų. Buvęs rubikoninis ikoras tapo grobuonimi, užvaldžiusiu savivaldybių komunalinį ūkį nuo atliekų surinkimo iki vandens ir šilumos tiekimo. Šis darinys, su nuolat besisukančiais skaitliukais, apiplėšinėja šalies žmones ne ką mažiau nei „Gazpromas“.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą