Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Emigracija: Anglijos lietuviai tėvynės negintų?

Publikuota: 2014 kovo 13 Kategorija: Gyvenimas, Žmonės

tiesa.com nuotr.tiesa.com nuotr.

Keletą mėnesių Ukrainoje besitęsiantys neramumai tarp proeuropietiškų protestuotojų ir prorusiškos dabar jau buvusios Vyriausybės stebėti tarsi per didinamąjį stiklą. Nuvertus prezidentą Viktorą Janukovyčių ir nurimus kautynėms visų dėmesį prikaustė Krymas. Ukrainai priklausančioje autonominėje respublikoje – dešimtys tūkstančių rusų karių, kurie perėmė šios teritorijos kontrolę. Rusijos karinio pasirengimo patikrinimas bei pratybos Kaliningrado srityje pasėjo baimę ir lietuvių širdyse. Emigracijoje leidžiamas laikraštis „Tiesa“ šia tema kalbėjosi su Jungtinėje Karalystėje gyvenančiais lietuviais ir klausė, ar jie jaučia grėsmę tėvynei ir ar jaudinasi dėl ten likusių artimųjų.

Emigravę lietuviai šia tema išsako gana kontroversišką požiūrį į Lietuvos ateities santykius su Rusija. Vieni įsitikinę, kad krizės metu Lietuva be reikalo viešai išreiškė paramą Ukrainai, nes taip pateko į Rusijos taikiklį. Kiti – pritaria Lietuvos Vyriausybės elgesiui ir baiminasi Rusijos grėsmės.

Daugiau: tiesa.com: “Anglijos lietuviai tėvynės negintų”

1 skaitytojų komentaras
palyginimui 2014 kovo 16d., 10:4378.61.102.93

Vasario 16-osios žmones į sibirus gyvuliniais vagonais vežė, Kovo 11-osios žmonės laineriais į europas pati lekia; Vasario 16-osios žmonės į alkaną Tėvynę pėsčiomis pareiti galėjo, Kovo 11-osios žmonių nė su ragaišiu namo neparviliosi; Vasario 16-osios žmonės antros pilietybės nė nesusapnuodavo, tik Lietuvos geidė, Kovo 11-osios žmonės antrąją pilietybę tesapnuoja ir su naujų tėvynių pasais po pasaulį šlaistosi. Pagaliau Vasario 16-osios Tauta Tėvynei pareigą jautė, Kovo 11-osios teisių reikalauja. :)

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą