Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutė ruošiasi jubiliejui

Publikuota: 2010 gegužės 25 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

O. Lidžiaus nuotr.O. Lidžiaus nuotr.

Šiemet Šilutės miesto gimtadienį švęsime kukliau, kad nepristigtume parako 500 metų jubiliejui kitais metais.

Maždaug taip būtų galima apibendrinti Šilutės r. savivaldybės politinių vadovų mintis apie pasirengimą Pamario krašto sostinės jubiliejui 2011 – siais, kuriomis jie pasidalijo specialioje spaudos konferencijoje šio antradienio popietę.

Įžanginį žodį tarė rajono meras Virgilijus Pozingis. Jis trumpai pristatė šio šeštadienio renginius mieste – Šilutė švęs 499 metų sukaktį, – išskirdamas, jo manymu, du pagrindinius šventės akcentus – akciją “Paukščiai” ir Šilutės jubiliejinės šventės ambasadorių paskelbimą per šventės atidarymą prie Savivaldybės.

Pridūręs, kad šiemet miesto šventė bus kuklesnė nei paprastai, meras žodį perleido administracijos direktoriui Šarūnui Laužikui.

Pastarasis kalbėjo apie pasirengimo Šilutės miesto 500 metų jubiliejui programą, kuri, anot jo, jau baigiama rengti ir birželį bus teikiama rajono tarybai tvirtinti.

Bene pagrindiniu jubiliejinės šventės akcentu gali tapti pilnai restauruotų miesto mecenato H. Šojaus dvaro rūmų, o jeigu pasiseks, tai ir viso dvaro komplekso pristatymas visuomenei. Šiam projektui jau skirta daugiau kaip 6,5 mln. litų finansinė parama iš ES fondų.

Šilutės r. savivaldybė dar žada sutvarkyti skverą Tilžės gatvėje, “Rotary” klubas ruošiasi papuošti jį nauju meniniu akcentu. F. Bajoraičio viešoji biblioteka pradeda rinkti “Penkių šimtmečių kolekciją”, kuri bus sudaryta iš ypatingai retų ir dažniausiai vartotojų ieškomų informacinių, pažintinių mokslo ir enciklopedinio pobūdžio leidinių.

Pasirengimo miesto jubiliejui programoje numatyta daugiau darbų, jų sąrašas dar gali būti papildytas.

Gerąją žinią apie Šilutę ir besiartinantį miesto jubiliejų Lietuvoje ir užsienyje, anot mero pavaduotojos Stasės Skutulienės, bus patikėta skleisti jubiliejaus ambasadoriams – plačiai žinomiems, bet pastaruoju metu svetur gyvenantiems šilutiškiams. Šio šeštadienio šventės metu jiems bus įteikti skiriamieji ženkliukai ir diplomai.

Rašyti komentarą