Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prieš Šarą užsimojęs nuo Šaro ir krisi(?)

Publikuota: 2014 vasario 28 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Š. Laužikas (antrame plane) kerta iš pasalų: į atlapus A. Jakui kimba Tarybos moterų konservatorių rankomis. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Š. Laužikas (antrame plane) kerta iš pasalų: į atlapus A. Jakui kimba Tarybos moterų konservatorių rankomis. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Kiek tiltelių (į marias) beturėtum, kad ir kiek jų dar beįsirengtum, vis tiek vieną kartą  prieisi savo liepto galą.

Šilutės rajono savivaldybės mero Šarūno Laužiko bėgimas nuo tiesaus atsakymo į klausimus apie jo veiklą Lietuvos pamaryje tik sustiprina abejones dėl jos skaidrumo.

Atsakydamas į Šilutės r. savivaldybės tarybos opozicijos lyderio Arvydo Jako paklausimą apie individualią veiklą šeimos poilsio ir laisvalaikio centre Ventės kaime (nuotrauka dešinėje), meras Š. Laužikas raštu atkirto, kad tai, paprastai tariant, ne jo – A. Jako – reikalas (nuotrauka žemiau kairėje).

Dar didesnę išmonę Š. Laužikas pademonstravo vakarykščiame Tarybos posėdyje, kai A. Jakas, siekdamas daugiau aiškumo, viešai paklausė, ar pas merą galima užsisakyti apgyvendinimo paslaugą: dėl informacijos apie apgyvendinimo paslaugas meras pasiūlė kreiptis į Turizmo informacijos centrą…

Tačiau prieš tai Š. Laužikas Tarybos moterų konservatorių – Albinos Bumblauskienės, Vincentos Bubilienės ir Birutės Kleinaitės rankomis davė atkirtį (matyt) per giliai kapstančiam Tarybos nariui: A. Bumblauskienė viešai perskaitė TS-LKD frakcijos – prieš tai minėtų trijų moterų – paklausimą A. Jakui, kuriuo pamėgino sukelti abejonių dėl A. Jako veiklos skaidrumo: iškėlusios į viešumą politiko asmeninius turto ir piniginius reikalus, konservatorių moterys pareiškė abejojančios dėl A. Jako finansinės padėties ir dėl jo inicijuojamų dešimčių milijonų vertės Savivaldybės projektų ir paklausė, ar jis (A. Jakas) kartais nėra įgaliotas atstovauti UAB „AV Force“ interesams, o galbūt kaip kitaip yra susijęs su šia bendrove.

A. Jakas užtikrino konservatorių moteris, kad į jų paklausimą bus atsakyta.

Primename, kad praeitų metų rudenį Savivaldybė su šia bendrove įsteigė VšĮ „Turizmo, sporto ir pramogų centras“, kuri turėjo rūpintis naujo Turizmo, sporto ir pramogų centro statybomis Šilutėje. Tačiau, pasikeitus valdžiai, šis A. Jako inicijuotas projektas “pakibo“.

Š. Laužiko vadovaujama rajono valdančioji dauguma buvo užsimojusi ir prieš Edvardą Vitkauską, kuris pastaruoju metu ne mažiau už A. Jaką domisi mero europrojektu – privačios prieplaukos infrastruktūros Ventėje įrengimu, modernizavimu ir gerinimu žuvininkystės programos lėšomis: E. Vitkauską ketinta pašalinti iš Europos milijonus tvarios žuvininkystės plėtrai regione skirstančios VšĮ „Pasienio žuvys“ valdybos. Tačiau – koks netikėtumas! – Š. Laužikui nusišalinus nuo balsavimo, o opozicijai vieningai atsisakius jame dalyvauti, neliko kvorumo, todėl šio sprendimo priėmimą teko atidėti kitam posėdžiui.

Susijęs: „Laužikui Europos tūkstančiai – jau ranka pasiekiami“

5 skaitytojų komentarai
stebetojas 2014 vasario 28d., 11:22188.69.198.6
Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymas
19 straipsnis.
9 p. Meras ir mero pavaduotojas negali dirbti kitose institucijose, įstaigose, įmonėse ir organizacijose ir gauti kito atlyginimo, išskyrus atlyginimą už mokslinę, pedagoginę ar kūrybinę veiklą. Ši nuostata netaikoma, jeigu mero pavaduotojas pareigas atlieka visuomeniniais pagrindais.

tai kas dar neaišku?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 50 Thumb down 1

Atsakyti

anonimas 2014 vasario 28d., 16:2185.206.54.107
sakyk teisybe šarai nesuk uodegos ?
Jeigu ten viskas butu tvarkoje tai juk atsakytu is karto
O Jakas gali gryšti i rimta politika per tiesioginius mero rinkimus jeigu iki to nedarys klaidu

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 33 Thumb down 15

Atsakyti

Anevas 2014 kovo 1d., 19:0878.61.237.27
Na jei merui Šarūnui 19 str. įstatymo dėl savivaldos negalioja,tai jis vente kaip Krymą prie Kaliningrado gali paprašyti prijungti,kad armiją įvestu?(visko gali būti kai pagal savo įstatymus dirbi)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 6

Atsakyti

Rinkeja2 2014 kovo 2d., 12:395.20.106.223
Žemas lygis ir tiek…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 1

Atsakyti

(: 2014 kovo 2d., 21:225.20.114.140
o kaip del jako namo? jo paaiskinimai , kaip vaiku darzelio vaikams.atsirado sventasis. geriau patyletu.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą