Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

lrytas.lt: Šaltis nendrių pjovėjams suteikė progos užsidirbti

Publikuota: 2014 sausio 29 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

A. Demereckas: 'Niekam neįdomu, kad mano darbo sėkmė priklauso nuo klimato sąlygų'. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)A. Demereckas: 'Niekam neįdomu, kad mano darbo sėkmė priklauso nuo klimato sąlygų'. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Stogdengiams žaliavą iš nukirstų nendrių ruošiantis Rusnės salos (Šilutės r.) ūkininkas Alfonsas Edmundas Demereckas savaitgalį išsiuntė kombainą į savo valdomus plotus. Iki paskutinio šiųmečio sausio mėnesio dešimtadienio šalčių nebuvo, ir klampi nendrynų žemė pamariais ir paupiais nebuvo tiek giliai įšalusi ir sutvirtėjusi, kad atlaikytų kombaino svorį, rašo Aldona Aleksėjūnienė str. “Šaltis nendrių pjovėjams suteikė progos užsidirbti” portale lrytas.lt.

Pirmosios nendrepjūtės pradalgės rusniškio nenuvylė – stogdengystės meistras gerai įvertino sumedėjusių augalų brandą, kuri yra labai svarbi statybinės žaliavos kokybei.

Tačiau jam apmaudu, kad niekam nerūpi jo ūkininkavimo specifika, nevertinamas tradicinio amato puoselėjimas, nors praėjusį gruodį ūkininkas gavo solidų meistrystės pripažinimą.

Daugiau: lrytas.lt: “Šaltis nendrių pjovėjams suteikė progos užsidirbti”

Rašyti komentarą