Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Regioninio parko direkcija primena: važinėti motorinėmis transporto priemonėmis ledu ne keliuose – draudžiama

Publikuota: 2014 sausio 22 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Nemuno deltos regioninio parko direkcija prašo visų, mėgstančių važinėti užšalusiomis pievomis ar užšalusių vandens telkinių ledu, sustoti ir pagalvoti, ar jums tikrai reikia rizikuoti savo ir keleivių saugumu važinėjant ledu ne keliuose, ar jus stabdyti užtraukiant administracinę atsakomybę ir skiriant nemenkas baudas už daromą žalą gamtai.

Pastaruoju metu, pamaryje užšalus potvynio vandens užlietoms pievoms ir Kuršių marioms, vis daugiau drąsuolių nusprendžia išbandyti savo automobilio manevringumą bei galimybes važiuoti ledu. Tačiau dažnas iš jų nė kiek nesusimąsto, kad tokia savo veikla pažeidžia teisės aktų nuostatas ir gali užsitraukti administracinę atsakomybę, t.y. jam gali būti surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir skirta bauda.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso 76 straipsnis numato, kad „Valstybinių parkų ar biosferos rezervatų, išskyrus valstybiniuose parkuose ar biosferos rezervatuose esančius gamtos paveldo objektus ir valstybinių parkų ar biosferos rezervatų ir jų ribų planuose išskirtus gamtinius rezervatus ir draustinius, apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą piliečiams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų“. Jeigu jūs pažeidimą padarėte gamtinių rezervatų, draustinių, gamtos paveldo objektų arba valstybinių parkų ar biosferos rezervatų ir jų ribų planuose išskirtų gamtinių rezervatų ar draustinių, arba valstybiniuose parkuose ar biosferos rezervatuose esančių gamtos paveldo objektų teritorijose galite gauti baudą nuo trijų iki penkių šimtų litų. Jei būtų nustatytas pakartotinis pažeidimas, bauda būtų daugiau nei dvigubai didesnė. Be to, kiekvienas važinėjantis ledu rizikuoja ir savo bei keleivių saugumu, nes niekas negali būti užtikrintas, kad lede nėra properšų ar silpniau užšalusių vietų.

Pats draudimas važinėti ne keliais yra nustatytas bent keliuose teisės aktuose. Vadovaujantis Specialiosiomis žemės ir miško naudojimo sąlygomis, patvirtintomis Lietuvos Respublikos Vyriausybės, draustiniuose draudžiama ne keliuose važinėti, statyti ar kitaip eksploatuoti motorines transporto priemones (įskaitant dvirates, trirates ir keturrates savaeiges transporto priemones), išskyrus specialiąsias transporto priemones, žemės ir miškų ūkio techniką, Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka. Be to, ir Nemuno deltos regioninio parko apsaugos reglamente nustatyta, kad „Regioniniame parke draudžiama važinėti ne keliais motorinėmis transporto priemonėmis (įskaitant dvirates, trirates ir keturrates transporto priemones), išskyrus specialiąsias transporto priemones, aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę vykdančių institucijų transporto priemones, vykdant žemės ir miškų ūkio, žuvininkystės darbus, jas statyti ar kitaip eksploatuoti ne keliuose Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka.“

Būkim visi supratingi ir pilietiški, laikykimės teisės aktų reikalavimų ir nežalokime gamtos!

NDRP direkcijos inf.

Antradienį vienas smarkuolis jau prisivažinėjo ant marių ledo. Daugiau str. “Kai smegeninėje – vėjai…”

4 skaitytojų komentarai
ne Orestui Ližiui 2014 sausio 22d., 14:3288.119.253.65
Perskaičiau ir susimasčiau. Jeigu važiuoji draustinio teritorija keliu, kuris yra apsemtas 5cm vandens – taisyklės pažeidžiamaos ar ne? – o juk važiuojam. Jei to vandens yra daugiau nei 5cm pvz. 13 – taisyklės pažeidžiamos ar ne?- vis dar važiuojam.Jeigu tas vanduo yra kietos būsenos – ledas – ar tuo vandeniu važiuoti draudžiama? – jei draudžiama tai kodėl, kokiu teisės aktu uždrausta? Ir kas nugrandys ledą nuo visų apledėjusių kelių?
O jeigu ledas nėra skaidrus ir vairuotojas nuvažiuoja nuo kelio? O pagaliau kiek kelių ir keliukų, kuriais vasara važinėja traktoriai šienaudami pievas yra užlieti vandens sluoksniu (po ledu)?
Apskritai, kam daryti problemą lygioje vietoje – gal geriau pasistengti , kad tas važiavimas į Rusnę ledu būtų saugus? Ne pirmi metai važiuojam, kažkaip buvom apsipratę – dabar vėl iš naujo prasideda draudimai. Ar čia dėl naujos valdžios ar dėl ko kito?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 1

Atsakyti

pastebėjimas 2014 sausio 22d., 15:1278.61.15.248
Gerbiami politikai…Jūs ne apie baudas kalbėkit, o apie estakadą, kai tik užšals stipriai ir bus geras ledas, rusniškiai važiavo ir važiuos. Jei politikai stato estakadą tik prieš rinkimus, tai gamta kartais padeda, ledo kelią pastato be pažadų.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 1

Atsakyti

raimis 2014 sausio 22d., 16:41188.69.209.196
Jau patikrinom ledo storį ant pievų, yra apie 20 cm gana tvirtas ledas, tik reikia vengti sniego sanašų…tad jau gairiuojam.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

ndpr 2014 sausio 22d., 23:295.20.106.51

o ŠEŠIARATES…

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą