Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Geraširdis storulis aplankė ir stankiškiečius

Publikuota: 2013 gruodžio 31 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Organizatorių nuotr.Organizatorių nuotr.

Prieš kelionę į Staniškių kaimą Kalėdų senelis pasakė, kad aplankys visus, nes, anot jo, ir senjorai vis dar lyg vaikai – laukia savojo Kalėdų senelio ir tiki Šv. Kalėdų stebuklais.

Todėl geraširdis storulis, kurio vaidmenį atliko Minijos kaimo seniūnaitis Jurgis Gečas, drauge su į snieguole tapusia Stankiškių kaimo seniūnaite Jūrate Jakiene, pirmiausiai aplankė garbaus amžiaus žmones.

Šypsenos ir džiaugsmas senolių akyse rodė, kad Kalėdų senis su palyda – laukiami svečiai. Aplankytieji neslėpė, kad jiems svarbu, jog ir šiemet Kalėdų senelis neaplenkė jų kiemo.

Vėliau svečiai iš Laplandijos atbildėjo į Stankiškių bendruomenės namus. Čia jų laukė gausus būrys vaikų ir jaunimo, kurie patys buvo paruošę nuostabią žiburėlio programą.

Kalėdų senelis jauniesiems stankiškiečiams negailėjo žaidimų, dėmesio ir niekam neleido nuobodžiauti – įtraukė ir mažus, ir didesnius į žaidimų, atrakcionų ir linksmų varžytuvių sūkurį. Susirinkusieji buvo apdovanoti ne tik džiaugsmu, šypsenomis, bendravimo dovanomis, bet ir saldumynais.

“Džiugu, kad kasmet jauki, nuotaikinga tradicinė šventė apjungia būrį didelių ir mažų Stankiškių kaimo bendruomenės narių. Jau tapo tradicija per gražiausias metų šventes aplankyti kaimo senelius, apdovanoti vaikus, jaunimą, jų tėvelius”, – sakė nuolatinė šio tradicinio renginio organizatorė J. Jakienė. Moteris neslėpė, kad nėra lengva suruošti saldumynų maišelius vaikams ir seneliams. Ji itin dėkinga Kintų seniūnijos seniūnui Antanui Kliženčiui už nupirktus saldainius, kuriuos ji pati supakavo.

Stankiškiečiai taria didelį ačiū už kalėdinę dovaną ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Šilutės skyriaus lyderiui Virgilijui Pozingiui. Vicemeras skyrė pinigų užuolaidoms, kuriomis jau netrukus bus papuošti bendruomenės namai.

Organizatorių inf.

Rašyti komentarą