Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Jauni ir siekiantys tikslo

Publikuota: 2013 gruodžio 27 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Asociacijos 'Pamario jaunimas' nuotr.Asociacijos 'Pamario jaunimas' nuotr.

Šilutės jaunimas tiesia sau kelius į verslą.

Paaiškėjo bendruomenių rėmimo programos „Gera kurti kartu“ laimėtojai. Maksimali paramos suma – 3000 litų skirta asociacijos “Pamario jaunimas” projektui “Jaunųjų verslininkų laboratorija”.

Asociacijos „Pamario jaunimas“ duomenimis, Šilutės rajono jaunimui tampa vis sunkiau įsidarbinti nuolat kintančioje darbo rinkoje. Todėl būtina skatinti jaunus žmones tapti savo gyvenimo šeimininkais – patiems kurti verslus ir būti nepriklausomais. Dėl to būtina skatinti jaunus, ambicingus ir atsakingai apie savo ateitį galvojančius jaunuolius, kurie brandina savyje verslumo idėjas ir nori jas įgyvendinti. Taip pat reikia juos motyvuoti dar labiau pasitikėti savimi.

“Projektas motyvuos jaunimą įkūnyti savo idėjas versle, suteikti pasitikėjimo savo jėgomis, skleisti informaciją apie galimybes rasti ir gauti paramą pradedant verslą”, – mano asociacijos pirmininkė Lijana Jagintavičienė.

Projektą sudaro trys dalys. Pirmąją mokymų dieną savo kelio beieškantiems jauniems žmonėms bus suteikta galimybė sužinoti, nuo ko ir kaip pradėti savo verslą. Apie tai papasakos Klaipėdos teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro atstovai.

Rajone yra daug tvirtų ir jau daug pasiekusių verslininkų. Tarp jų yra ir itin jaunų žmonių. Todėl būtina, kad jie savo gerąja patirtimi pasidalintų su jaunimu ir atsakytų į jauniems žmonėms iškylančius klausimus.

Bus skaitomas ir pranešimas „Galimybės rasti ir gauti paramą, paskolą jaunam žmogui verslo pradžiai“. Apie tai papasakos Kredito unijos atstovai.

Pasak L. Jagintavičienės, negalima pamiršti, jog jaunas žmogus dažnai išsikelia aukštus ambicingus tikslus ir po kurio laiko stipriai nusivilia jų nepasiekęs. Tuomet atsiranda jausmas, jog norint jų pasiekti, reikia ugdyti begalę kompetencijų, įgyti naujų įgūdžių. Atsakymų ieškoma sėkmės lydimų pasaulio lyderių literatūroje, kurioje jie dalinasi savo patirtimi. Tačiau kaip visas tas žinias teisingai “surikiuoti” ir pritaikyti? Nuo ko pradėti? Ko imtis? Kaip susidūrus su sunkumais nenuleisti rankų? Kaip įveikti visas kliūtis? Į minėtus klausimus jaunimui bus atsakyta antrąją užsiėmimų dieną, mokymų „Maksimalių pasiekimų formulė“ metu. Juos ves UAB Saviugdos Mokyklos įkūrėjas ir generalinis direktorius, vedantis mokymus ir verslo konsultacijas visoje Lietuvoje asmeninio efektyvumo, bendravimo ir bendradarbiavimo temomis, Donatas Brikas. Jaunimas išgirs ne tik teorines žinias, bet ir atliks praktinius užsiėmimus.

Lektorius su šilutiškiais pasidalins patirtimi, kurią yra perėmęs iš ryškiausio pasaulyje asmeninio tobulėjimo trenerio, rašytojo Stephen Covey, atskleidusiam svarbiausius sėkmės lydymų žmonių įpročius, kuriais D. Brikas nuolat siekia vadovautis, bei iš sėkmės mokytojo Algirdo Karaliaus.

Trečia projekto dalis nusikels į asociacijos „Pamario jaunimas“ organizuojamą rajono jaunimo sąskrydį. Planuojama, jog jame dalyvaus apie 100 žmonių.

Visi dviejų dienų mokymų dalyviai bus pakviesti dalyvauti minėtame sąskrydyje, kuris vyks 2014 metų birželio mėnesį. Jo metu dalyviai pasidalins įgyta patirtimi su tais, kurie nedalyvavo mokymuose.

Į sąskrydį bus pakviestas ir menininkas. Jis sieks, kad jaunuoliai labiau pažintų vienas kitą įvairių muzikinių užsiėmimų metu ir patys dalyvautų kūrybiniame procese. Taip visi bus įtraukti į kūrybinę veiklą. Ją pratęs UFO šokėjas Artūras, kuris visus mokys HIPHOPO žingsnelių ir parengs kelių minučių šokį.

Neabejojama, kad projektui pasibaigus jo dalyviai lengviau ras bendrą kalbą, taps vieningesni. Tikimasi, kad atsiras jaunų žmonių, kurie nuspręs kurti savo verslus.

Asociacijos “Pamario jaunimas” kolektyvas nuoširdžiai dėkoja Kredito unijai už pasitikėjimą ir galimybę vykdyti šį projektą.

1800 litų paramą gavo ir Šilutės rajono Usėnų pagrindinė mokykla, kuri pateikė projektą „Kredito unija – pataria, padeda, remia…”

Asociacijos “Pamario jaunimas” informacija

Rašyti komentarą