Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutiškis keliautojas Trakuose “vaiko šernus”

Publikuota: 2010 gegužės 18 Kategorija: Iš'spaudos

D. Kinderis kelyje. (crossroad.lt nuotr.)D. Kinderis kelyje. (crossroad.lt nuotr.)

Praėjusį savaitgalį Rimgaudinėje, maždaug 7 km už Trakų, socialiniame centre keliautojams “Yurta Backpackers”, šilutiškis žurnalistas, keliautojas Dainius Kinderis surengė “Šernų išvaikymo šventę”.

“Yurta Backpackers” – tai socialinis centras keliautojams ir aktyviems žmonėms, turintiems originalių idėjų arba jų ieškantiems. Kartu tai ir nakvynės namai, kurių išskirtinis bruožas yra tas, kad tai, ko gero, labiausiai izoliuotas nuo miestų hostelis ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

Pranešama, kad “Šernų išvaikymo šventės” metu Kudrionių girios šernai nenukentėjo, o pati šventė buvo labiau panaši į keliautojų pamėgtos vietos “Yurta Backpackers” šiuolaikišką sezono atidarymą su Angolos, Nigerijos, ekstremalaus sporto “rope jumping” technologijų ir jogos pristatymu.

Šventės dalyviai dar buvo pakviesti pasivažinėti dviračiais ir pasivaikščioti po apylinkes apžiūrint senovę menantį 30 metrų aukščio virš ežero paviršiaus Daniliškių piliakalnį.

Šventės iniciatorius – D. Kinderis. Jis išgarsėjo, kai pėsčiomis ir autostopu iš šiaurės į pietus įveikė Afrikos žemyną. Šią kelionę žurnalistas aprašė savo knygoje “Atgal į Afriką”.

Keliautojų centre neseniai atidarytas autentiškas kluonas, kuriame įkurta “Kino Studija” prezentacijoms ir filmų peržiūrai. Netrukus bus atvertos pirmojo Lietuvoje Keliautojų muziejaus durys.

Rašyti komentarą