Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Inkakliškiai išlydėjo Adventą

Publikuota: 2013 gruodžio 20 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Inkaklių mokyklos-daugiafunkcio centro nuotr.Inkaklių mokyklos-daugiafunkcio centro nuotr.

Temstant kiemuose jau sveikinasi įvairiomis spalvomis mirgančios eglutės, blyksi, mainydamos spalvas, žėrinčios girliandos. Baigiasi adventinis laikas. Inkaklių mokykloje-daugiafunkciame centre gruodžio 18-osios pavakare, susirinkę į smagų vaikų ir suaugusiųjų būrelį, palydėjome išeinantį Adventą.

Klasėje ant palangių švietė ir kvietė užsukti žvakučių salelės. Ant balto lino staltiese dengto stalo žalias, kankorėžiais, raudonais obuoliukais, džiovintų citrinų riekelėmis, „šerkšnotos“ gubojos šakelėmis, raudonomis žvakėmis išpuoštas, ateinančių šv. Kalėdų laukimu kvepėjo adventinis vainikas. Ekrane bėgant skaidrėms su gražiausiomis adventinio laikotarpio akimirkomis, ramios muzikos fone, mokyklos-daugiafunkcio centro kuratorė Česlova Rudienė perskaitė savos kūrybos eilėraštį „Advento vakaras“. Advento žvakes uždegė Inkaklių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorius Algimantas Jokšas, palinkėjęs visiems gerų švenčių, mokinė Morta Matuizaitė, virkytiškė Diana Budvytienė, Inkaklių medicinos punkto slaugytoja Irena Jančauskienė. Dalyviai susikabino rankomis, sudarydami vienybės ir dvasinio bendrumo vainiką.

Apie adventinius papročius, jo metui būdingą susikaupimą, jo dvasinę prasmę pasakojo kuratorė Česlova Rudienė. Klausėmės mokytojos Danguolės Volkovos, bibliotekininkės Daivos Milkerienės skaitomų pamokančių rašytojo, dvasininko Bruno Ferrero kūrinių „Sriuba“, „Atleidimo medis“. Inkaklių mokyklos-daugiafunkcio centro kuratorė Česlova Rudienė visus vaikus įtraukė į pasakos „Raudona kumštinė pirštinė“ pasaulį. Nei vienas neatsisakė, mielai sutiko pabūti pasakos veikėju ir linksmai suvaidino savo vaidmenį.

„Mįslių kraitelėje“ kiekvienam buvo skirta po mįslę. „Sukčiausią“ mįslę atspėjo Vida Svižina. Linksmą juoką sukėlė žaidimas – „burtas“ „Kas tavo kišenėje?“, o žaisdami lietuvių liaudies žaidimą – ratelį „Skepetėlė“ visi, ir maži ir dideli, turėjome gerokai pasistengti, kad pagautume vikriai mestą skrendančią skepetaitę.

Dalyviai buvo apdalinti „saldžiomis“ ir protingomis mintimis, mat šios mintys buvo įrašytos lapeliuose, kuriais buvo apsukti saldainiai. Rašytą išmintį visi turėjo perskaityti.

Renginio vedėja ir sumanytoja Česlova Rudienė papasakojo istoriją apie vieningumą, atjautą, gerumą. Pasiūlė visiems pagaminti kalėdinį atviruką ir įdėta žmogiškaja šiluma, gerumu pasidalinti su vienišais kaimynais, artimaisiais. Įdomių, išmoningų atvirukų į renginį atsivežė ir juos gaminti, nuoširdžiai bendraudama, patardama, su šypsena veide, mokė virkytiškė verslininkė Diana Budvytienė.

Adventą užbaigėme smagiai susibūrę bendrai nuotraukai prie šviečiančio vainiko, skambant linkėjimui “Tegu vaikai laimingi auga, senoliai būna gerbiami, ištraukim Kūčiose ilgiausią šiaudą, gyvenkime gražiai sutardami.“

Inkaklių mokyklos-daugiafunkcio centro kuratorė Česlova Rudienė

Rašyti komentarą