Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kur keturi stos…

Publikuota: 2013 gruodžio 17 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Keturi, iš kairės: S. Stankevičius, Š. Laužikas, V. Pozingis, V. Pavilonis. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Keturi, iš kairės: S. Stankevičius, Š. Laužikas, V. Pozingis, V. Pavilonis. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Naujosios Šilutės rajono savivaldybės valdančiosios koalicijos vyrų užmojai – platūs kaip vandenynai: nuo Savivaldybės valdininkų gretų praretinimo iki valdžios veiklą kritiškai nušviečiančios žiniasklaidos sutramdymo…

Antradienį priešpiet Savivaldybėje įvyko spaudos konferencija, kurios metu rajoną nuo praeito pirmadienio, gruodžio 9 d., valdančių partijų skyrių lyderiai – konservatorius Šarūnas Laužikas, valstietis ir žaliasis Virgilijus Pozingis, „darbietis“ Saulius Stankevičius ir „tvarkietis“ Vaidas Pavilonis trumpai apžvelgė situaciją Šilutės r. savivaldybėje, supažindino su planais, kaip ketina ištraukti ją iš finansinės duobės.

Visą spaudos konferencijos turinį galima suskirstyti į maždaug tokias penkias dalis: dovanos, situacijos apžvalga, užmojai, grasinimai, desertas.

Dovanos

Spaudos konferencijos pradžioje valdžios vyrai spaudos darbininkams įteikė kitų metų kalendorius su „Šilutės ETA Žinių“ organizuoto fotografijų konkurso „Kitokia Šilutė“ nuotraukomis.

Situacijos apžvalga

Situacija, anot mero Š. Laužiko, per praeitus pusantrų metų nepagerėjo: Savivaldybę vis dar slegia milžiniškos skolos – lapkričio 1 d. bendras kreditorinis įsiskolinimas siekė apie 53,2 mln. litų, todėl ir toliau susiduriama su problemomis įgyvendinant finansinius įsipareigojimus. „Todėl naujos koalicijos vienas iš pagrindinių uždavinių yra labai greitai inventorizuoti visas skolas ir formuojant naują biudžetą – tam turime 2 mėnesius – turime numatyti lėšas svarbiausioms išlaidoms ir ypatingai atkreipti dėmesį – kas kartojasi metai iš metų, – neturime turėti paslėpto biudžeto deficito (…), kad nebedidėtų skolos“.

Š. Laužikas taip pat žada vengti populistinių sprendimų: nebus griebiamasi visuomenės akyse gražiai atrodančių, bet Savivaldybės biudžetui brangiai atsieinančių projektų ir kt.

Užmojai

Sumažinti Savivaldybės administracijos aparatą, atsižvelgiant į gyventojų skaičiaus pokyčius rajone.

Pakeisti kai kurių Savivaldybei pavaldžių įstaigų ir įmonių vadovus, siekiant efektyvesnės jų (įstaigų ir įmonių) veiklos.

Savivaldybės turto inventorizavimas ir privatizavimas. Pirmieji sąraše yra šie objektai: Šilutės seniūnijos pastatas, Kultūros ir pramogų centras, Kaimo reikalų skyriaus pastatas, Rusnės g. 6 ir kt.

Sutaupyti socialinei paramai skiriamų lėšų, atsijojant dalį paramos gavėjų, kurios bus naudojamos kitoms socialinėms reikmėms.

Šiuose ir kituose darbuose valdžia tikisi opozicijos palaikymo.

Raganų medžioklės, anot S. Stankevičiaus, nebus: esą buvusiosios valdžios darbą tegul vertina gyventojai.

Grasinimai

V. Pozingis, baigdamas savo įžanginę kalbą, kreipėsi į žiniasklaidos darbininkus su pageidavimu, kad šie apie valdžios darbą rašytų profesionaliai. Esą dėl sveikos kritikos niekas nepyks, tačiau, jeigu jis įžvelgsiąs tendencingą požiūrį, tuomet bus griebiamasi teisinių priemonių…

Desertas

Prieš pastarąjį valdžios perversmą Šilutėje vykusių pilietinių akcijų niekaip negalinčio pamiršti S. Stankevičiaus klausimas žiniasklaidos atstovams: „Ar jums dabar tamsiau, ar šviesiau?“…

18 skaitytojų komentarų
manau 2013 gruodžio 17d., 16:2188.119.15.53
nu ka , vaizdelis nykokks…… o idomiausia kad konservatoriai su darbo partija ir tvarka ir teisingumu petys petin dirbs…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 48 Thumb down 4

Atsakyti

aguona 2013 gruodžio 17d., 17:0585.206.54.16
šleikštulys sukyla į tuos keturis gnomus bežiūrint.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 46 Thumb down 6

Atsakyti

siaip 2013 gruodžio 17d., 19:5578.61.113.143
o ar cia tikras Silutes veidas

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 26 Thumb down 2

Atsakyti

pilietis 2013 gruodžio 17d., 19:5878.61.76.156

Kas Aguona nepatinka? Ar , kad keturi rimti vyrai, vietoj vienos ir tos pačios, tik su kitu kostiumėliu perpaveiksluotos? Ar pačiai per mažai dėmesio? Parašyk telefono nr. paguosiu…

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 23

Atsakyti

Stebėtoja 2013 gruodžio 17d., 20:5578.61.71.115

Mano manymu, svarbu, kad dirbs ir sieks tų užsibrėžtų tikslų. Partijos Šilutėje sudarytos nebūtinai ideologiniu pagrindu, negi nepastebite, savo neapykantą liejantys komentatoriai? Kaip pvz, ar visuomet LiCS dirba vien savo įsitikinimų gija? Ar TT amžiais išlaiko savo nuostatas? Ne.
Be to, gal galite man paaiškinti, ką gero savivaldybei nuveikė merė D. Žebelienė? Manau, kad ji mero darbui nebuvo pakankamai kompetetinga – kad ir žinių trūkumas ekonomikos srityje, nesugebėjimas tinkamai pasiruošti posėdžiams ir juos vesti. Kaip sakant, kiek palaida bala.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 24

Atsakyti

voitechas 2013 gruodžio 17d., 22:3678.61.122.237
Orestai-ačiu,kad nors tu neišsigandai

Voitechas

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 5

Atsakyti

Nuomone 2013 gruodžio 17d., 23:3885.230.124.243
sedi keturi tankistai ir uzsiimineja saviitaiga. butent sitie zmones (isskyrus su akiniais) nustukeno musu krasta per statybas. statybose labai lengva plauti pinigus uzrasant medziagu ir paslaugu kainas ne procentais, o keliais kartais. 700 vertes stiklines durys pabrangsta iki 4000, 900 vertes lauko durys – 6000 durimis. tai jau tapo politiku verslo klasika. panagrinekime kalbas. lauzikas zada kad nebus griebiamasi visuomenės akyse gražiai atrodančių, bet Savivaldybės biudžetui brangiai atsieinančių projektų, nors lyg siol beveik visi sios trijules projektai tokie ir buvo, o ju veiklos absurdo virsune multifunkciniai centrai. sako imsis biudzeto taupimo, ka tai reiskia, tai uzkars visus papildomais mokesciais: siuksles, vanduo, darzeliai, bureliai, garantuotai 14 nemokamu darbo dienu savivaldybes istaigu darbuotojams, prikurs abonentiniu mokesciu. del savivaldybiu patalpu tai cia stankes poziuris, pastarasis susipirkes gausybe nekilnojamo turto laiko auksta nuomos kaina kuri siluteje smulkiems verslininkams varo i prazuti. tikimybe 9/10 kad seniunija po privatizavimo atiteks neringos keliui ir pastatas greiciausiai taps nukrautas smutkemis is gariunu, o didesne tikimybe stoves su isdauzytais langais ,praktika rodo. savivaldybes turto nuomos kaina yra nustatyta tarybos ir puikus isigebejimas kulturos darbuotojams. sie keturi tankistai uzsimojo privatizuoti net kulturos namus, kur eis dirbantys zmones? dumblo zmonems nera svarbu, taip pat uzsimojo parduoti autobusu stoti, zemetvarka, ir tikisi gauti 10 milijonu, na nezinau, arkliui aisku-tiek negaus, persasi viena isvada kad i spaudos konferencija atejo tiesiai is restorano. pozirgio pagrasinimas apie tendencinga kritika padvelkia kaimo kvapu kurio nepramus nei nei frakas nei dirol

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 43 Thumb down 3

Atsakyti

dovydas 2013 gruodžio 18d., 15:0578.59.99.71
uab “toluta” tai geresnes kainas siūlo, ypač butų remontuose

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 4

Atsakyti

Anevas 2013 gruodžio 18d., 19:5578.61.237.27
Ketururi tankistai?vienas krito,pegal knygą ir kina,liko trys tankistai,kur dar šuni ššariką turėjo?o kur tankas?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 5

skaitytojas 2013 gruodžio 18d., 07:0878.61.50.150
Nuostabu – grasina žmogus su arklio veidu… O Stankevičiaus išsireiškimas nuostabiai primena garsųjį Uspaskicho klausimą: “Ar dabar tau aišku, tūpas žurnaliste?”

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 4

Atsakyti

:) 2013 gruodžio 18d., 08:0978.61.222.117
konservuotavalstietiška-žaliojidarbotvarkėJ

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 3

Atsakyti

Stasys 2013 gruodžio 18d., 08:325.20.105.0
Nesuprantu ką veikia STT.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 28 Thumb down 2

Atsakyti

manau 2013 gruodžio 18d., 11:1488.119.15.53
kazkaip man paziurejus i nuotrauka pries akis stovi pasakecia:
Štai kartą Gulbė, Lydeka, Vėžys
Vežimą kaupiną sumanė pevėžėti,
Ir greit jie įsikinkė visi trys!
Iš kailio nerias, o vežimas stovi vietoj!
Atrodo, krūvis jiems nebūtų per sunkus,
Bet Gulbė tiesia aukštumon sparnus,
Vėžys kažin kur atbulas ropoja,
O Lydeka į upę traukia atkaliai.
Kas kaltas čia, sunku išspręst greituoju, -
Tiktai vežimas ir dabar tenai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 3

Atsakyti

Rinkėja 2013 gruodžio 18d., 11:5378.61.35.108
“Partijos Šilutėje sudarytos nebūtinai ideologiniu pagrindu,” – tai Stebėtojos provinciali politologinė įžvalga, kuri mums, rinkėjams, turėtų atverti akis? Kad nėra ir niekada nebuvo Šilutės rajono vietos politikoje jokių deklaruotų vertybių, viešojo intereso , o tik ‘grupės draugų” varomoji jėga -siauri savanaudiški interesai?
Ponia Stebėtoja, jei Lietuvoje registruotų partijų skyriai Šilutėje seniai spjovė į ideologinius principus, galėtų atvirai apie tai pranešti rinkėjams prieš rinkimus. Kad žmonės nebūtų klaidinami, rinkdamiesi kvazidešiniuosius, kvazicentristus ar kvazikairiuosius.Geriau tiktų Stankės šutvė, Laužiko šeimyninė ranga, Pavilonio nepraustaburniai, Pozingio suktažarniai, Balčyčio munrekiniai etc?…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 25 Thumb down 1

Atsakyti

iš kaimo 2013 gruodžio 18d., 15:0778.61.236.147
Su pasakėčia taikliai, “manau”, pastebėjai!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 1

Atsakyti

atkirtis 2013 gruodžio 18d., 16:1578.61.35.108
Stankevičiaus klausimas žiniasklaidos atstovams: „Ar jums dabar tamsiau, ar šviesiau?“…- liudija tik jo bukumą, nieko daugiau. Sauliau, o tau ar šviesiau, kai fotografuoji ir viešai eksponuoji paaugliškai atrodančios mergelės neva meninę nuotrauką su degančia staline lempa tarp išžergtų kojų?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 2

Atsakyti

fotografas Zaunius 2013 gruodžio 18d., 16:5578.61.50.150

Mielas Atkirty, matau, kad pats nieko nenusimanai apie šviečiančios lempos paskirtį tarp išžergtų mergaitės kojų. Tamsta esi visiškai tūpas kalbant apie apatinio apšvietimo reikšmę fotografuojant iš prigimties tamsias apatinio žmogaus kūno detales . Pasiskaityk bent fotografijos pradžiamokslį, o paskui komentuok arba pirma įstok į Darbo partiją ir Stankė tau viską praktiškai parodys.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 14

Atsakyti

te 2013 gruodžio 21d., 15:505.20.112.2
šie keturi balvonai ne už stalo, o už grotų iki sėdėti turi.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą