Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Patriotai

Publikuota: 2013 gruodžio 11 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

A. Vanagas pirmas įžengė į galimo interesų konflikto zoną. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)A. Vanagas pirmas įžengė į galimo interesų konflikto zoną. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Viešasis interesas – svarbu, bet savi marškiniai vis tiek arčiau kūno.

Šilutės rajono savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto posėdyje šį antradienį, svarstant Tarybos sprendimo projektą „Dėl Šilutės rajono savivaldybės tarybos 2009 m. birželio 25 d. sprendimo Nr. T1-1046 ,,Dėl vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą nuostatų ir vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą dydžių patvirtinimo“ pakeitimo“, bent du Tarybos nariai – verslininkai įžengė į galimo interesų konflikto zoną.

S. Stankevičius. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

S. Stankevičius. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Pirmasis raudoną liniją peržengė socialdemokratas Alfonsas Vanagas. Jis pasiūlė iki Tarybos posėdžio peržiūrėti vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą dydžius kai kuriems mokėtojams – verslo subjektams, pavyzdžiui, knygynams ir vaistinėms, kurie, anot politiko, tikrai nesukaupia tiek atliekų, kad juos, kaip kitus, reikėtų apmokestinti pagal jų veikloje naudojamo nekilnojamojo turto plotą. Kaip lemiamą argumentą, kodėl kai kam ir toliau reikėtų leisti mokėti pagal sukauptų atliekų faktą, A. Vanagas „metė“ jo paties valdomą Šilutės turgavietę: esą, jeigu vietinė rinkliava jo bendrovei bus skaičiuojama pagal kvadratus, per metus susidarys dešimtys tūkstančių litų, nors šiukšlių ji sukaupianti vos vieną kitą konteinerį per mėnesį.

Šiam A. Vanago pasiūlymui entuziastingai pritarė ne vieną įmonę Šilutėje valdantis, vadinasi, irgi asmeniškai suinteresuotas „darbietis“ Saulius Stankevičius. Pastarasis be jokių užuolankų pasiūlė palikti įmonėms galimybę mokėti už deklaruotą faktiškai sukauptų atliekų kiekį.

Nors naujai iškeptas Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkas „tvarkietis“ Vaidas Pavilonis dar bandė perkalbėti kolegas, ragindamas juos būti patriotais, nes esą reikia padėti Savivaldybei išsikapanoti iš skolų už atliekų surinkimą ir tvarkymą duobės, S. Stankevičiui (galbūt ne jam vienam) savi marškiniai vis dėlto buvo arčiau kūno: politikas paprašė įtraukti į posėdžio protokolą prieš tai iškeltą pasiūlymą.

Paskui S. Stankevičius tarsi praregėjo: jis kreipėsi į Tarybos sekretoriatą su prašymu, kad iki Tarybos posėdžio meras savo potvarkiu įpareigotų Tarybos narius dalyvauti svarstyme ir balsuoti dėl rinkliavos dydžių, kad būtų išvengta interesų konflikto…

Įdomu, ką pasakytų etikos sargai apie S. Stankevičiaus ir A. Vanago pernelyg aktyvų dalyvavimą svarstant rinkliavos reikalus ir teikiant pasiūlymus dėl lengvatų Ekonomikos ir finansų komitete?

Tarybai siūloma nuo ateinančių metų pradžios didinti vietinę rinkliavą už atliekų surinkimą ir tvarkymą daugiau kaip 60 procentų. Gyventojams rinkliava didėtų nuo 16 iki 26 centų už kv. metrą per mėnesį, neskaitant fiksuoto metinio 12 litų mokesčio, skirto rinkliavos administravimui.

Didžiausią įtaką tokiam brangimui daro nuo kitų metų pradžios daugiau kaip dvigubai, lyginant su šių metų vasara, didėsiantis taip vadinamas vartų mokestis regioniniame ir per praeitą laikotarpį nepadengtos sąnaudos.

3 skaitytojų komentarai
orestui 2013 gruodžio 11d., 12:50188.69.213.7
yra juk Klaipėdos administracinio teismo sprendimas, kad už šiukšles piliečiai gali mokėti už jų kiekį, o ne už plotą. Prie ko čia skolos?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 1

Atsakyti

dovydas 2013 gruodžio 11d., 13:5978.59.99.71
koks tai sprendimas?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 0

Atsakyti

to orestui 2013 gruodžio 12d., 23:5878.61.168.41
kas tai ir nuo kada tas teismo sprendimas? Konkreciau>

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą