Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Gerumo angelų diena Inkakliuose

Publikuota: 2013 gruodžio 10 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Inkaklių mokyklos-daugiafunkcio centro nuotr.Inkaklių mokyklos-daugiafunkcio centro nuotr.

Tamsios, neišauštančios, teškančios lietaus purslais Advento dienos šykščios šviesos, bet užtenka praverti Inkaklių mokyklos-daugiafunkcio centro duris ir tamsa pasitraukia. Pasitinka linksmi, nuotaikingi kalėdiniai papuošimai ir įtraukia lyg spalvingas karuselės sukimasis. Čia gyvena vaikystė, čia vieta, kur laukiama stebuklų ir šie gimsta darbščių mokytojų ir vaikų rankose.

Gruodžio pirmąjį trečiadienį klasėje vyko projektinis užsiėmimas „Gerumo angelai“. Angelas yra vaikystės pasaka, paguoda, draugiška, gelbstinti ranka, globa, saugumas bei pagalba. Projekto vadovė Violeta Astrauskienė, Saugų seniūnijos raštvedė, kuria angelus. Kolekcijoje jau turi nemažą pulkelį angelų, kuriuos mokiniai ir kiti dalyviai galėjo apžiūrėti susitikimo metu. Kūrinėliai dvelkia jaukumu, gerumu, subtilia išmone ir dvasingumu. Violetos rankos modelino gabalėlį liečia, lanksto, lipdo ir glosto tol, kol jis virsta gražia, išskirtine skulptūrėle.

Kūrėja supažindino su modelino savybėmis, pamokė, kaip iškočioti, išpjauti tinkamą formą ir, apsukant modeliną apie pieštuką, suformuoti angelo kūnelį. Skambant karaokė stiliumi Agnės atliekamai dainai “Balta diena“, sekė sparnelių ruošimas ir sunkiausias darbas – sparniukų „priauginimas“ ten, kur jie ir turi būti.

Stebint palinkusias prie lipdinių vaikų galveles atrodė, tarsi angelai lipdytų angeliukus. V. Astrauskienė labai suprantamai aiškino darbo eigą, kartu su mokytojomis P. Freitakiene, D. Volkova, S. Ramoniene sukosi tarp lipdančiųjų patardamos, pamokydamos, paskatindamos.

Pietų pertraukos metu gerųjų angelų kūrime dalyvavo Inkaklių punkto slaugytoja I. Jančauskienė, Inkaklių skyriaus bibliotekininkė D. Milkerienė, prie savo vaikų prisėdusios triūsė ir į renginį atėjusios mamos, į būrelį įsijungė viešnia iš Saugų Irena. Aplinka dvelkė gerumu, pagalba vienas kitam.

Projektas tęsis, gerumo angelai lankys namus, kur daug vienišumo, o gerumo – maža.

Pasidžiaugę kūryba, bendruomeniškumu, naujai sukurtu angeliukų būreliu, nuoširdžiai tris kart sušukę „ačiū“ projekto vadovei Violetai, nusifotografavę linksmai klegančiame būrelyje, susibūrimą baigėme eilėraščio žodžiais “gerumo angelui atvėriau širdį, ir tu kvietimą jo girdi.“

Šilutės r. Inkaklių mokyklos-daugiafunkcio centro kuratorė Č. Rudienė

Rašyti komentarą