Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šiandien – Tarptautinė savanorių diena

Publikuota: 2013 gruodžio 05 Kategorija: Gyvenimas, Socialinė apsauga

gerumasŠilutės katalikių moterų padėkos žodis kitų rūpesčiams neabejingiems žmonėms.

Daugelis sutiks, kad esame vartotojiška visuomenė globalioje erdvėje. Valios, žinių, proto, pastangų ir kitų gebėjimų dėka ne vienas pasiekia stulbinančių rezultatų. Todėl lieka tik džiaugtis. Deja, mažiau išminties ir gebėjimų turinčiam asmeniui dažnai užkabinama nevykėlio etiketė. Jis menkinamas, niekinamas, žeminamas, nes nesugeba kokybiškai gyventi dėl įvairiausių priežasčių: dėl savo silpnavališkumo, dėl ligos, o gal ir dėl objektyvių dalykų. Tačiau yra galinga bendruomenės įtaka savitarpio pagalbai. Šilutėje yra nemažai nevyriausybinių organizacijų ir religinių bendruomenių, kurios savanorišku darbu padeda žmonėms spręsti jų socialines problemas.

Šilutės katalikių moterų draugija krautuvėje ,,Parama“ kasmet suteikia paramą daugiau nei trims tūkstančiams skurstančių rajono žmonių. Patalpas neatlygintinai suteikė Savivaldybė.

Savanorių dienos proga draugijos moterys jaučia didžiulę padėką Šilutės gyventojams, kurie kiekvieną pirmadienį ir trečiadienį atneša į krautuvę jiems jau nereikalingų gražių, tvarkingų drabužėlių ar kitokių buities reikmenų.

Draugijos moterys džiaugiasi Šilutės kredito unijos kaimo bendruomenių ir NVO programų finansavimo 2013 m. konkursu, kurio dėka Šilutės katalikių moterų draugijos veikla tapo dar labiau motyvuota. Programa parodė, kad Šilutės kredito unijai svarbios bendruomenės socialinės problemos, o įvairių institucijų bendra veikla gali sumažinti skurdą bendruomenėje.

1 skaitytojų komentaras
Indre 2013 gruodžio 5d., 14:5086.100.8.216

Saunu kad bendruomenese vyksta tokie darbai. Sveikinimai!

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą