Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Teismo antausis Šilutės žemėtvarkininkams

Publikuota: 2013 lapkričio 14 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Teismas panaikino net 7 A. Juočo įsakymus dėl valstybinės žemės suteikimo laikinai naudoti bendrovei 'Goldengrass'. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Teismas panaikino net 7 A. Juočo įsakymus dėl valstybinės žemės suteikimo laikinai naudoti bendrovei 'Goldengrass'. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Dėl teisės į valstybinės žemės nuomą Rusnėje ne pirmus metus kovojantys salos ūkininkai skina pirmuosius vaisius.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (toliau – LVAT) teisėjų kolegija panaikino net 7 Nacionalinės žemės tarnybos Šilutės skyriaus vedėjo Artūro Juočo pernai vasarą išleistus įsakymus, kuriais rusniškių žemdirbių Snieguolės ir Lino Radvinskų pageidaujami valstybinės žemės sklypai buvo laikinai perleisti Usėnuose žolinių pašarų gamyba besiverčiančiai bendrovei “Goldengrass” (buvo UAB „GGF“), ir įpareigojo Nacionalinę žemes tarnybą prie Žemės ūkio ministerijos iš naujo išnagrinėti pareiškėjų prašymus dėl valstybinės žemės suteikimo laikinai naudotis.

Kalba eina apie „Goldengrass“ bendrovei nuomai prieš kelis metus suprojektuotus žemės sklypus, į kuriuos pretendavo ir Rusnės ūkininkai. Būdami įsitikinę, kad juos apgavo, pastarieji kreipėsi į teismus: Šilutės rajono apylinkės teisme garsiajam matininkui Aidui Guntarskiui buvo iškelta baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo tarnyba, o Klaipėdos apygardos administraciniame teisme buvo pradėtas teisminis ginčas dėl „Goldengrass“ bendrovei nuomai suprojektuotų žemės sklypų. Tačiau pastaroji byla buvo sustabdyta iki to laiko, kai bus iki galo išnagrinėta prieš tai minėta baudžiamoji byla.

Taigi, kol teisminis procesas dar nebuvo pasibaigęs, Šilutės žemėtvarkai ginčytinus žemės sklypus leido laikinai naudoti bendrovei „Goldengrass“.

Kaip jau buvo minėta, LVAT panaikino 7 Nacionalinės žemės tarnybos Šilutės skyriaus vedėjo įsakymus. Ši LVAT nutartis neskundžiama.

Padėtas taškas ir A. Guntarskio baudžiamojoje byloje – Lietuvos aukščiausiasis teismas matininką pripažino kaltu („Šilutės ETA Žinios“, „Teismas: garsusis Rusnės matininkas – kaltas, ir taškas“).

Todėl ir Klaipėdos apygardos teismas jau gali grįžti prie sustabdytosios administracinės bylos. Ją teismas iš esmės pradės nagrinėti gruodžio 3 d.

Rašyti komentarą