Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Premjera: LRT TV eteryje – lietuvininkai

Publikuota: 2013 lapkričio 14 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Šeštadienį, lapkričio 16 dieną, 21 val. 35 min. per LRT Kultūros kanalą bus rodomas Šilutės kultūros ir pramogų centro inicijuotas filmas “Vėliju Jum gerą giliukį, didelį stukį” (Linkiu laimės didelį gabalą).

Šioje kino juostoje apie mūsų krašto papročius ir tradicijas lietuvininkų tarme pasakoja pedagogės Vaida Galinskienė ir Indrė Skablauskaitė, lietuvininkų giesmes atlieka Šilutės kraštotyros draugijos folkloro ansamblis “Ramytė” (vadovė Giedrė Pocienė).

Projektas skirtas moksleiviams, studentams, kraštotyrininkams, visiems, tyrinėjantiems Mažosios Lietuvos regiono istoriją, nematerialųjį paveldą.

Gruodžio 6 d. Šilutės kultūros ir pramogų centre vyks baigiamasis Tarmių metų renginys. Programoje – filmo pristatymas ir susitikimas su kūrybine grupe.

2 skaitytojų komentarai
stebėtojas 2013 lapkričio 17d., 08:4578.61.235.47

Tai buvi fantastiškas pasirodymas. Šaunuoliai.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

Ne, 2013 lapkričio 17d., 10:2078.61.35.108

nieko fantastiško iš to pasirodymo neišėjo. Dvi plepės “a la šišioniškės” Banių trobos patvory skleidė tik gryno naftalino tvaiką, kuris žiūrovą migdė ir jokio peno nei širdžiai, nei protui nedavė. Labiau nevykusio scenarijaus šiam filmui sukurti buvo neįmanoma. Apgailėtina. Nes kraštas – išskirtinai įdomus! Jo lobius atskleisti nei menine, nei istorine prasme – nepavyko.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą