Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaip tampama abonentais

Publikuota: 2013 lapkričio 13 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Šilutiškiams gresia abonentinis mokestis už ikimokyklinio ugdymo įstaigas lankančius vaikus. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Šilutiškiams gresia abonentinis mokestis už ikimokyklinio ugdymo įstaigas lankančius vaikus. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Jau ir Šilutės rajono savivaldybėje pradedama svarstyti apie abonentinį mokestį už biudžetines ikimokyklinio ugdymo įstaigas lankančius vaikus.

Šilutės r. savivaldybė toli gražu ne pirmoji Lietuvoje užsimojo įvesti naują mokestį. Tokį jau kuris laikas turi Šiauliai, Jonava, kai kurie kiti miestai ir rajonai. Mokesčio dydis juose svyruoja nuo keliolikos iki kelių dešimčių litų per mėnesį.

Abonentinis mokestis mokamas už visą mėnesį, nepriklausomai nuo to, kiek dienų vaikas lankė ikimokyklinio ugdymo įstaigą. Juo iš dalies dengiamos pastoviosios vaikų darželių išlaidos, perkamos įvairios priemonės.

Šilutėje, anot Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Birutės Tekorienės, galvojama apie 20 litų dydžio mėnesinį abonentinį mokestį už vieną vaiką.

Tačiau, kaip telefonu teigė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvidas Šimelionis, jokių sprendimų dar nėra priimta. Esą kol kas tik renkama informacija, todėl jis dar negalintis pasakyti, kada teoriniai pasvarstymai apie vaikų darželiuose teikiamų paslaugų papildomą apmokestinimą pavirs Savivaldybės tarybos sprendimo projektu.

Švietimo skyriaus duomenimis, vaikų skaičius Šilutės rajono vaikų darželiuose ir mokyklose veikiančiose ikimokyklinio ugdymo grupėse, neskaitant Žemaičių Naumiesčio mokyklos – darželio, šiuo metu siekia beveik 1180. Jų išlaikymas valstybės ir Savivaldybės biudžetams šiais metais gali atsieiti beveik 8,58 mln. Lt: 6,12 mln. Lt numatyta skirti iš rajono biudžeto, 2 457 100 Lt – ikimokyklinio ugdymo krepšelio lėšos. Vienam vaikui per metus tenka beveik 7,3 tūkts. Lt.

Tėvams vieno vaiko išlaikymas ikimokyklinio ugdymo įstaigoje atsieina daugiau kaip 7 litus per dieną: 1 litas skiriamas priemonėms įsigyti, likusieji – maistui. Bet yra įvairių lengvatų.

Poreikio didinti mokestį už maistą, anot B. Tekorinės, kol kas nėra.

3 skaitytojų komentarai
tevelis 2013 lapkričio 13d., 12:2578.61.234.107
jau ir dabar silutes darzelyje kuriame lanko mano sunus galioja tvarka- jei vaikas nelanke butina pristatyti is gydytojo pazyma kad vaikas sirgo. O tas pazymos paemimas -uzima daug laiko ir gaisinami gydytojai be reikalo. O jei tokios pazymos nepristatai tai darzelio administracija tas dienas iskaiciuoja kaip lankytas. be to vaikams reikia supirkti priemones rugsejo pirmai pateikiamas sarasas priemoniu kuriu reikia vaikams ir niekas neklausia ar vaiko tevai turi pinigu ar ne.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 5

Atsakyti

tevelis 2013 lapkričio 13d., 12:2878.61.234.107
kazin ar ligos pateisinimo lapelio is gydymo istaigos reikalavimas yra isvis teisetas????? nes pvz klaipedoje tokiu pateisinamu priezasciu ,bent jau anksciau niekas nereikalaudavo. kiek sirgdavo dienu tiek ir nemokedavo uz lankyma. koks cia isvis tarybiniu laiku reliktas

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 6

Atsakyti

Paskaiciuokime kurmiai 2013 lapkričio 13d., 22:4172.52.91.30
tikrai socialdemokratiskas poziuris kabutese. knieti suzinoti kokiu pagrindu paimta si suma, jei mana esantys geri kainu burejai is kavos tirsciu tai galetu nustatyti 19.90, vis ne dvacokas, o jei atleidus visai nereikalinga soceldemokrata- administratoriaus pavaduotoja tai suma kristu iki 14 lt, o jei nebemoketi dar kitam soceldemokratui-visuomeniniais pagrindais tai suma beliktu 8 lt ir isvis ar silutes zmones turi moketi uz politiniu sebru isulevotus pinigus, bet poziuris i vaikus auginancioas seimas labai “soceldemokratiskas”. Simelioni, tu protingesnis kai tyli geriau isvis eik i siltnami roziu gumbu tvarkyti, nes rinkimai arteja

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą