Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Oho! Kaip tai?… Kodėl?

Publikuota: 2013 lapkričio 06 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Šilutės rajono savivaldybės mokinio krepšeliui papildomai skirta 36 tūkst. litų. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Šilutės rajono savivaldybės mokinio krepšeliui papildomai skirta 36 tūkst. litų. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Glaustai pateikta informacija kartais ne juokais iškraipo tiesą, arba kodėl 5 kartais būna daugiau už 6.

Ištrauka iš internetinėje žiniasklaidoje vakar išplatinto pranešimo: „Kaip… informavo Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), mokinių skaičius pagal 2013 metų rugsėjo 1 dienos duomenis padidėjo Birštono, Vilniaus miesto ir rajono, Kaišiadorių rajono, Klaipėdos miesto, Kauno miesto, Šilutės rajono, Kazlų rūdos ir Elektrėnų savivaldybėse.“

Išeitų, kad ir Šilutės rajone padaugėjo mokinių. Oho!

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Birutės Tekorienės teigimu, šių metų rugsėjo 1 d. duomenimis, rajono bendrojo lavinimo mokyklose buvo 5829 mokiniai – apie 300 mažiau nei prieš metus. Kaip tai?…

Kodėl tuomet Vyriausybė papildomų lėšų taip vadinamam mokinio krepšeliui finansuoti skyrė ir Šilutės r. savivaldybei?

Anot Savivaldybės administracijos Centralizuotos buhalterijos vyr. specialistės Danutės Kuznecovos, prieš mokslo metus mokinio krepšelis Šilutei buvo nepagrįstai sumažintas 228 tūkst. litų. Bet esą buvo pažadėta, kad į Savivaldybės pastabą dėl to bus atsižvelgta, kai bus peržiūrimi rugsėjo 1 d. duomenys apie mokinių skaičių savivaldybėse. Matyt, todėl dabar Vyriausybė nusprendė kompensuoti Šilutei dalį anksčiau sumažintos tikslinės dotacijos.

Minėtoms devynioms savivaldybėms mokinio krepšeliui finansuoti nuo rugsėjo 1 d. iki metų pabaigos papildomai skirta iš viso apie 5 mln. litų. Šilutei atiteko 36 000 Lt.

Kitur mokinio krepšelio finansavimas sumažintas.

Rašyti komentarą