Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Trumpai: 18

Publikuota: 2013 lapkričio 05 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Tiek iš viso Šilutės r. savivaldybės tarybos narių (iš 27) pasirašė beveik nieko neįpareigojantį, bet šį tą pasakantį atsakymą krašto visuomenininkams, kuriuo reiškiamas nepritarimas skalūnų dujų žvalgybai ir gavybai rajone.

Sąrašas (su visu atsakymo tekstu) pridedamas:

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Susijęs: „Skalūnai Vakarų Lietuvoje: Šilutės valdžia drąsinasi prieš lemiamą sprendimą“

16 skaitytojų komentarų
Stasys 2013 lapkričio 5d., 14:285.20.105.0
Žinosiu už ką nebalsuoti.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 13 Thumb down 10

Atsakyti

ACHA 2013 lapkričio 5d., 14:4688.119.138.11
Čia sąrašas tų, kurie bijo GAZPROMO

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 4

Atsakyti

jooo... 2013 lapkričio 5d., 16:2288.119.137.197

o like kurie neapsirase matyt bijo Chevrono :)

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 11

Atsakyti

Ne, 2013 lapkričio 5d., 16:4788.119.253.65
Nerimta kažkaip, ne nejuokinga , bet nerimta. Atsiduoda priešrinkiminiu periodu…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 4

Atsakyti

? 2013 lapkričio 5d., 21:3278.61.57.176
Nebuvau skaitęs, todėl specialiai susiradau ir perskaičiau MA ,,Išvadas…,,.
Tikrai buvo įdomu. Rekomenduoju.
Labai abejoju, ar pasirašiusieji deklaraciją gerbiami tarybos nariai jas skaitė. Viešoje erdvėje pakankamai prirašyta visokių interpretacijų, pasirinktų santraukų, šia tema. Akivaizdu, jog daug suiinteresuotų pusių bandė jas pritempinėti prie draudimų išgauti ar vienareikšių beatodariškų leidimų. Bet jos (išvados) visai kitokios. Iš esmės nurodoma ką reikėtų (pa)daryti , kad būtų galima išvengti (sumažinti) galimas rizikas. Vertinama galimybė tai daryti(ar apskritai čia yra tų dujų).
Labai įdomu, jog nemaža dalis šių išvadų medžiagos savo turiniu visiškai sutampa su ta informacija, kurią aplinkos ministerijos iniciatyva buvo pateikinėjama susitikime su Šilutiškiais. Šį susitikimą piketavo ir iš esmės trikdė tas pats JD judėjimas.
Kyla natūralus klausimas kodėl taip įdomiai elgiamasi. Iš vienos pusės trukdoma gauti/susipažinti su informacija? O iš kitos pusės remiamasi tos informacijos fragmentais. Ši informacija labai laisvai interpretuojama.
Atsakymo neturiu. Bet atrodo, kad tokią poziciją palaiko ir rajono politikų dauguma?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 4

Atsakyti

gamtininkas 2013 lapkričio 5d., 22:2084.240.59.52
Pasirašiusiems siūlytina susipažinti su http://skalunudujos.lt/publikacijos/ video „Skalūnų dujos Lietuvoje“ bei (http://marcellusdrilling.com/2012/03/polish-geological-institute-study-finds-fracking-is-safe/), kad įsitikintumėte tiesa – Lietuvoje ieškant ir išgaunant naftą ar skalūnines dujas neįmanoma užteršti vandenų ar padaryti žalos gamtai .Tai įrodė naftos gavybos daugiau nei 20 metų praktika Lietuvoje ir išgręžto tame pačiame Baltijos baseine esančio, kaip ir Vakarų Lietuva, Lenkijoje dujų paieškos ir gavybos gręžinio LE-2H prie Gdansko, moksliniai tyrimai. Jais remiantis, mokslininkai, o ne popieriniai ekspertai, nustatė – hidraulinis ardymas saugus.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 10 Thumb down 7

Atsakyti

skaitantis 2013 lapkričio 5d., 22:3078.61.227.84
Įsiskaitykite mielieji tarybos nariai už ką jūs pasirašote, ar tai reiškia kad tarybos nariams nebūtina skaityti ant ko pasirašo?
Kur šio rašto rengėjai mato tą nesuderinamumą? Visi reikalingi teisės aktai užtikrinantys aplinkosauginius reikalavimus yra!
Pradedam:
1) Ž E M Ė S G E L M I Ų ĮSTATYMAS, PENKTASIS SKIRSNIS, ŽEMĖS GELMIŲ APSAUGA
2) LIETUVOS RESPUBLIKOS PLANUOJAMOS ŪKINĖS VEIKLOS POVEIKIO APLINKAI VERTINIMO ĮSTATYMAS, PLANUOJAMOS ŪKINĖS VEIKLOS, KURIOS POVEIKIS APLINKAI PRIVALO BŪTI VERTINAMAS, RŪŠIŲ SĄRAŠAS
3) ES priimta direktyva apie privalomą PAV kiekvienam grežiniui, nesvarbu ar tik tiria ar jau siurbia, bei visuomenės informavimą ir glaudų bendradarbiavimą.

Tai už ką čia tie tarybos nariai pasirašinėja?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 3

Atsakyti

moksleivis 2013 lapkričio 6d., 10:1678.59.99.71
Ar ne bruzas per tarybos posedi kele klausima, kad tas rastas priestarauja elementariai logikai?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 3

Atsakyti

petriukas 2013 lapkričio 6d., 11:575.20.106.223
Šiaip ant savivaldybės blanko tarybos nariai neturi teisės pasirašinėti. Net jei jų yra 18 t.y. susidaro politinė dauguma. Tarybos blankuose yra forminami tik oficialūs tarybos sprendimai priimti paskelbtame, viešame posėdyje. Čia, kaip aš suprantu, Taryba dėl tokio sprendimo nebalsavo, vadinasi ir tokio blanko naudoti negalėjo. Jei tarybos nariai nesupranta tokių elementarių dalykų, kaip jie gali suprasti skalūninių dujų išgavimo grėsmes?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 5

Atsakyti

Simas 2013 lapkričio 8d., 08:0184.15.191.19
Pirmiausia, noriu nuoširdžiai padėkoti gerb. Šilutės tarybos nariams už drąsą pareikšti savo tvirtą nuomonę. Ji mums labai svarbi, ji parodo, kad jūs esate ir dirbate. To nesitikėjau iš jūsų, kuomet didžiojoje politikoje verda tokios manipuliacinės diskusijos dėl skalūnų dujų. Sakau jums ačiū, už jūsų išreikštą nepritarimą. Tokiu pasirašymu, Jūs parodote savo nuomonę, kuri yra be galo svarbi kraštui, jei norime jį dar išsaugoti.
Na, o didiesiems kritikams, norėčiau priminti, jog Gazpromas tai ne išeitis pritarti skalūnų dujoms – gaila, jog taip greitai pasiduodate manipuliacijai. Čia ne vieta kalbėti apie Gazpromus, ši tema verta gilaus dėmesio į technologijas, realias, saugias galimybes, ir pagaliau netapti pinigų, kurias numes jums Chevron aukomis. Kuris tikrai iš Lietuvos nepasitraukė dar. Taip pat norėčiau priminti premjero išsakytus žodžius apie skalūnų dujų išgavimą mūsų krašte- ” Na ir kas, tai tik dalis Žemaitijos” Ką tai pasako? Ar tokie politikai turi daryti sprendimus.? Antra, noriu atkreipti dėmesį į tarptautinę patirti – Prancuzija, Vokietija, Austrija, Vengrija- PRIEŠ. ir tai ne viskas. O Lenkija, mielieji, jau gailisi ir bando atrasti būdų, kaip nutraukti išgavimą. Šiandien reikia neskubėti, nes technologijos dar nėra išvystytos, kad saugiai butu galima išgauti tokias dujas.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 8

Atsakyti

Simas 2013 lapkričio 8d., 08:0984.15.191.19
Trečias dalykas, skalūnų dujų išgavimas ir būdas, kurį siūlo Lietuvai – prieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai ir Žemės gelmių įstatymams. Galvoti reikia ne tik apie skalūnų dujų išgavimą, bet kur bus laikomos atliekos – jos laikomos specialiuose dideliuose rezervuaruose. Kas per laiką kenkia gamtai ir daro didele žala. Amerikoje , kur išgaunami skalūnai ir laikomos atliekos – teritorijos siekia kaip pusė Lietuvos. O tie, kurie nežino, neįvertino situacijos, nedarė gilios analizės, sutinka su išgavimu – verta Jums susimąstyti. Tie, kas dirba su žeme, protingi vyrai, na pagalvokite, jei bus tokios atliekos laidojamos po žeme. Derlingą ūkį reikės pamiršt.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 6

Atsakyti

Simas 2013 lapkričio 8d., 08:2284.15.191.19
ir paskutinis dalykas, ka kiekvienas galite rasti internete:
Lietuvos mokslininkų sudarytos komisijos pateiktose išvadose: pirmiausia gražiai supažindinama su skalūnų dujomis ir sudėtingu išgavimo procesu. Tada pateikiama galimas poveikis žmonių sveikatai, aplinkai – kas ypatingai yra vertas dėmesio. Ir toliau seka tai -Hidrauliniam ardymui naudojamame skystyje naudojamos cheminės medžiagos, kurios viršija leistinas normas. Jos lieka gavybos vietoje neapibrėžtame laike, tai vertinama kaip laidojimu po žeme – toksinių medžiagų sunkiai bus išvengiama – ir tai pažeidžia Žemes gelmių įstatymo 11 str.2 p. Žvalgyba yra galima, bet tik ne išgavimas.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 6

Atsakyti

Ir vėl tas pats 2013 lapkričio 8d., 10:5388.119.253.65
Ir vėl tas pats.
Ačių protingiems vyrams, turintiems nuomonę ir nebijantiems….
Vėl paaiškinama kaip TEISINGAI reikia skaityti MA išvadas.
O jei nuomonė kitokia, suprask -ji neteisinga, arba tu ne vytras, arba tu bailys…
Ir kam skaityti visas MA išvadas , juk jos jau perskaitytos ir Teisingai paaiškintos…
Kas dar neaišku? Gal reik padėt, paaiškinti?..
NUSIBODO.
Dar laukia referendumas dėl galimybės parduoti žemės sklypą brangiau mokantiems. Galit plėšytis tenai .
Po to dar dujų terminalo statybą reiktų sustabdyti.
Tikslai aiškūs, veikėjai tie patys…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 5

Atsakyti

? 2013 lapkričio 8d., 20:1478.61.57.176

ČK ?

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

izvalgus 2013 lapkričio 9d., 08:5431.172.30.2
Rimantas Jeruskevicius, kovoja pries lietuviskas aferas: prokurorus, teismus, veja, kiaules, Silutes vandenis, Sysa, skalunus, zeme, o kodel nekovoja pries saules energija. Sules energija yra taip pat afera, kiekvienas pasistates jegaines norejo is valstybes uzdirbti po 1,25 Lt. uz kilovatvalande, mes elektros vartotojai jiems turetumeme sumoketi is savo kisenes. Valstybe sumazino, siuo metu superkae po 75 cnt. Del sios priezasties mes mokame brangiau uz elektros kilovatvalande. Kodel patriotas Rimas siuo kalusimu tupi uzraukes lupas nesunkiai suprasime pakele akis i Hales stoga.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 0

Atsakyti

? 2013 lapkričio 9d., 18:4578.61.57.176

ČK afera?

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą