Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Patvirtinta: Lietuva – giminių kraštas

Publikuota: 2013 lapkričio 04 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

E. Rimkė (dešinėje) prieš išeidama vaiko priežiūros atostogų vietoj savęs 'Pasienio žuvyse' paliko brolį. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)E. Rimkė (dešinėje) prieš išeidama vaiko priežiūros atostogų vietoj savęs 'Pasienio žuvyse' paliko brolį. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Buvęs Šilutės policijos kriminalistas laikiną užuovėją rado sesers vadovaujamoje viešojoje įstaigoje.

Žuvininkystės regiono vietos veiklos grupės viešosios įstaigos „Pasienio žuvys” direktorė ir projekto vadovė Edita Rimkė prieš išeidama vaiko priežiūros atostogų iš ES fondų finansuojamo projekto „Šilutės rajono ir Neringos savivaldybių tvarios žuvininkystės plėtros strategija“ vadovo pareigose laikinai, kol pati grįš į darbą, įdarbino savo brolį Egidijų Narevičių.

Atranka į projekto vadovus vyko šią vasarą. Anot E. Rimkės, dalyvauti joje buvo pakviesti penki asmenys, bet atvyko tik du. Laikinai nedirbančios „Pasienio žuvų“ direktorės teigimu, E. Narevičiaus paskyrimą į šias pareigas lėmė ne artima giminystė, bet jo kvalifikacijos pranašumai. Esą jos brolis atitiko visus pretendentui į šias pareigas keliamus reikalavimus, tuo tarpu jo konkurentei pristigę „kodų“ – ji nebuvo išklausiusi visų privalomų su žuvininkystės regionų vietos veiklos grupių veiklos organizavimu susijusių kursų.

Anot E. Rimkės, E. Narevičių į atranką darbui siuntė Darbo birža, todėl dabar ji jam šešis mėnesius mokėsianti pusę atlyginimo, o VšĮ „Pasienio žuvys“ galėsianti daugiau pinigų skirti žuvininkystės projektams.

„Man pačiai labai nepatogu, kai Šilutėje kalbama, jog įdarbinau savo brolį, – teigė telefonu E. Rimkė. – Tačiau nėra žmonių…“

VšĮ „Pasienio žuvys“ valdybos narys, Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vygantas Kamarauskas neslepia, kad žinia apie E. Rimkės sprendimą paskirti brolį į vienas iš savo pareigų šokiravo tiek Šilutės r. savivaldybę, tiek kitus šios viešosios įstaigos dalininkus.

„Panašių dalykų būna visur. Juk negali nepriimti į darbą žmogaus vien todėl, kad jis yra kieno nors giminaitis. Galbūt jis (E. Narevičius – red. pastaba) iš tikrųjų yra kompetentingas. Tačiau mums ir kitiems dalininkams buvo lengvas šokas dėl jo paskyrimo tvarkos – galbūt jai pačiai (E. Rimkei – red. pastaba) reikėjo nusišalinti nuo galutinio sprendimo priėmimo, – svarstė V. Kamarauskas. – Kriminalo kaip ir nėra. Darbai vyksta. Bet kaip į tai pažiūrėtų Vyriausioji tarnybinės etikos komisija?“

Klausimas geras ir vietoje. Tačiau, kaip buvo galima suprasti iš tolesnio pokalbio su V. Kamarausku, dar nesirado tokių, kurie norėtų kreiptis į etikos sargus. Bent jau kol kas.

Primename, kad VšĮ „Pasienio žuvys“ turi 5 dalininkus (iš šios VšĮ interneto svetainės):
Šilutės rajono savivaldybė,
Neringos savivaldybė,
Žuvininkystės įmonių asociacija “Lampetra”,
Žuvininkų sąjunga,
Gintautas Čepas.

E. Narevičius, jo paties teigimu, iš policijos buvo išprašytas praeitų metų gruodžio mėnesį, dabar bando teisme įrodyti, kad iš tarnybos buvo atleistas neteisėtai (oficialaus paaiškinimo iš policijos, kodėl E. Narevičius buvo atleistas iš tarnybos, dar laukiame – red. pastaba).

Ir vis dėlto įdomu, ką pasakytų Vyriausioji tarnybinės etikos komisija?

8 skaitytojų komentarai
:) 2013 lapkričio 4d., 20:4978.61.68.15
normaliai.nei pridėsi, nei atimsi…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 0

Atsakyti

dygliux 2013 lapkričio 4d., 21:225.20.108.184
Ar i direktorius paskyre ar i projekto vadova?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 1

Atsakyti

ešeriux 2013 lapkričio 4d., 22:0484.15.180.89

o skaityt a muoki? :)

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

Sa.usa 2013 lapkričio 4d., 21:47174.238.161.42
Bet uz tai Rimke graži..

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 6

Atsakyti

karolis 2013 lapkričio 4d., 23:24173.193.243.152

imciau

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 2

Atsakyti

Etikmat 2013 lapkričio 4d., 23:5778.59.104.153
Į etikos sargus kreiptis neįprasta? Tai kodėl Kamarauskai nesikreipi, ar dengi, ar eilinis pėstininkas savivaldybėje esi ? Tavo partijos lyderis Kazlauskas Šilumos tinkluose ir stebėtoju valdybai vadovauja ir giriasi kad ten statybos darbus vykdo? Tu Kamarauskai kažkiokios pirkimų komisijos pirmininkas esi, tai dengi? Ar čia etikos komisija nemato?Gal tokios išvis nėra? Visi dengiat partinį lyderiuką? O Šaulys guodžiasi kad pinigų trūksta šilumos tinklams, nes kas gali panegti, kad Kazlauskas ne per dideles sąskaitas už statybos darbus išstatė šilumininkams? Įsileidot statybininką į savivaldybę, geriau jau velnią į bažnyčią.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 3

Atsakyti

. 2013 lapkričio 5d., 16:5488.119.253.65

Nesamonė.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 3

Atsakyti

Nepavydus 2013 lapkričio 6d., 18:39188.69.226.64

Vygandai, kaip ne Valdybos direktorius turi tai daryti? Tiesiog juokinat žmones…

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą