Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės dviratininkai imasi iniciatyvos

Publikuota: 2010 gegužės 12 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Dviratininkų akcija Šilutėje padėjo atskleisti saugaus eismo trūkumų. Nuotraukoje vienas iš akcijos organizatorių E. Vidrinskas. (O. Lidžiaus nuotr.)Dviratininkų akcija Šilutėje padėjo atskleisti saugaus eismo trūkumų. Nuotraukoje vienas iš akcijos organizatorių E. Vidrinskas. (O. Lidžiaus nuotr.)

Paskutinį balandžio penktadienį Šilutėje pirmą kartą surengta dviratininkų akcija “Kritinė masė” ne tik parodė, kad šiame Pamario krašto mieste gausu mėgėjų minti dviračių pedalus – joje dalyvavo apie 70 žmonių, – bet ir atskleidė transporto infrastruktūros mieste trūkumų.

Pirma, centrinėje miesto dalyje iš viso nėra dviračių takų, todėl dviratininkai priversti ant šaligatvių gainioti pėsčiuosius arba riedėti gatvėmis, rizikuodami patys pakliūti mašinoms po ratais.

Antra, iš centro į priemiesčius vedantys dviračių ir pėsčiųjų takai yra tokios apverktinos būklės, kad sutemus ten geriau iš viso nesukti…

Tačiau ir tai dar ne viskas. Akcijos “Kritinė masė” dalyviai, riedėdami iš Traksėdžių miesto centro link, pateko į gana keblią padėtį, kai ties Klaipėdos g. 29A namu baigėsi takas ir jie atsirėmė į pėsčiųjų ir dviračių eismą toliau ta kelio puse draudžiantį kelio ženklą.

E. Vidrinsko nuotr.Nuorodos, kur toliau minti, kur tęsiasi dviračių takas, ten nėra.

Tiesa, kitoje gatvės pusėje yra betoninių plytelių takas pėstiesiems, kuriuo galbūt ir būtų galima riedėti ir dviračiu. Tačiau ir ten nėra jokios nuorodos, kad tai galima.

E. Vidrinsko nuotr.Todėl vienas iš akcijos organizatorių, Šilutės gražinimo draugijos narys, architektas Egidijus Vidrinskas ėmėsi iniciatyvos sureguliuoti dviračių ir pėsčiųjų eismą šioje miesto dalyje.

Buvo nuspręsta Šilutės gražinimo draugijos vardu kreiptis į Šilutės r. savivadybės Saugaus eismo komisiją su prašymu kuo greičiau išspręsti šią problemą pastatant ties Klaipėdos g. 29A namu reikalingus kelio ženklus ir įrengiant pėsčiųjų perėją į kitą gatvės pusę.

Draugijos prašymą Saugaus eismo komisija svarstė šį trečiadienį.

E. Vidrinsko nuotr.Prieštaraujančių draugijos siūlymui, kaip sureguliuoti pėsčiųjų ir dviračių eismą Klaipėdos gatvėje, neatsirado. Todėl buvo priimtas sprendimas raštu kreiptis į VĮ “Klaipėdos regiono keliai”, kuri prižiūri Klaipėdos gatvę, kad minėtoje vietoje pastatytų reikalingus kelio ženklus ir įrengtų pėsčiųjų perėją iki liepos 1 d.

Pasaulyje dviratininkų akcija “Kritinė masė” rengiama kiekvieno mėnesio paskutinį penktadienį. Šios tradicijos nuo šiol žada laikytis ir šilutiškiai. Todėl neatmetama galimybė, kad Šilutės r. savivaldybės Saugaus eismo komisija artimiausiu metu sulauks naujų prašymų ir pastebėjimų, kaip sureguliuoti eismą mieste, kad visiems taptų saugiau gyventi.

1 skaitytojų komentaras
dviratininkas 2010 gegužės 12d., 17:5978.59.240.40
Tikėtina, kad iki liepos 1 d. dabar draudžiantys dviračių ir pėsčiųjų eismą kelio ženklai bus uždengti “juodomis marškomis”, ar reikės pažeidinėti kelių eismo taisykles?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą