Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės “Lietuvininkų vilties” premija paskirta šaulių vadui Donatui Jauniui

Publikuota: 2013 spalio 28 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

yrasalis.lt nuotr.yrasalis.lt nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės merės Daivos Žebelienės vadovaujamo „Lietuvininkų vilties“ premijos komiteto sprendimu, vienas garbingiausių pamario krašto apdovanojimų šiemet bus įteiktas Šilutės 8-osios šaulių kuopos vadui D. Jauniui.

Šiemet buvo sulaukta tik dviejų kandidatūrų į „Lietuvininkų vilties premiją – tai choreografė Regina Puodžiuvienė ir sportinių šokių klubas „Lūgnė“. Todėl merės D. Žebelienės vadovaujamas komitetas, vadovaudamasis Tarybos patvirtintais nuostatais, į pretendentų sąrašą įtraukė pernai metais teiktas, bet nelaimėjusias premijos kandidatūras – buvusį Vydūno gimnazijos gimnazistą Oskarą Venckų, filmo apie pirmąjį nepriklausomos Lietuvos olimpinį čempioną kraštietį Romą Ubartą autorių Stasį Petkų ir šaulių vadą, ūkininką D. Jaunių.

Už D. Jauniaus kandidatūrą pasisakė 3 komiteto nariai, R. Puodžiuvienė ir Astos Maigienės šokių klubas „Lūgnė“ gavo po 1 balsą.

„Lietuvininkų vilties“ premija įsteigta 2002 m. Šilutės rajono savivaldybės tarybos sprendimu, ji skiriama asmeniui ar organizacijai, kurie ypatinga savo veikla ir darbu garsina Pamario krašto kultūrą Lietuvoje ar už jos ribų ir pasiekia ženklių laimėjimų, buria jaunus žmones ir skatina jų bendruomenišką ugdymąsi.

Premiją sudaro laureato diplomas, statulėlė ir piniginė premija (3000 Lt).

Renginys, kurio metu D. Jauniui bus įteikta „Lietuvininkų vilties“ premija, planuojama lapkričio 7 d.

Daugiau: „Lietuvininkų vilties“ premija ir jos laureatai

Susijęs: „Donatas Jaunius apdovanotas už pasiaukojimą ugdant jaunuosius šaulius“

Rašyti komentarą