Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

O, sporte! Tu…

Publikuota: 2013 spalio 23 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Diskusijos dėl VšĮ 'Šilutės sportas' pareigybių skaičiaus netilo ir po oficialaus Tarybos sprendimo projekto aptarimo. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Diskusijos dėl VšĮ 'Šilutės sportas' pareigybių skaičiaus netilo ir po oficialaus Tarybos sprendimo projekto aptarimo. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Kiek pareigybių iš viso turės viešoji įstaiga „Šilutės sportas“ po to, kai prie jos bus prijungta VšĮ „Šilutės krepšinis? O kiek etatų? O darbuotojų? – šie trys iš pažiūros nesudėtingi klausimai, pasirodo, yra tokie klampūs, kad ne kiekvienam lemta iš karto rasti atsakymus į juos. Juolab kai kažkas – galbūt net ir sąmoningai – manipuliuoja pradžioje minėtomis sąvokomis.

Štai jums ištrauka iš Tarybos sprendimo „Dėl viešosios įstaigos „Šilutės krepšinis“ reorganizavimo prijungiant prie viešosios įstaigos „Šilutės sportas“ aiškinamojo rašto šiandien, spalio 23 d., papildytos dalies: „Darbo grupės siūlė, kad po įstaigų reorganizavimo būtų patvirtintos 7 pareigybės, tačiau rengiant sprendimą išaiškėjo, kad darbo grupė, svarstydama reikalingą didžiausią pareigybių skaičių, neįtraukė 4 trenerių etatų. Taip pat VšĮ „Šilutės sportas“ direktorius išreiškė norą, kad vadybininkams ir darbininkams būtų skiriama ne po 1,5 etato bet po 2 etatus. Peržiūrėjus visus pageidavimus, nuspręsta reorganizuojant viešąsias įstaigas tvirtinti 12 pareigybių (direktorius – 1 etatas, vadybininkas – 2 etatai, buhalterė – 1 etatas, sekretorė – 1 etatas, vairuotojas – 1 etatas, darbininkai – 2 etatai, 4 futbolo treneriai).

Aritmetiškai tai turėtų atrodyti maždaug taip: 8 etatai plius 4 neetatiniai treneriai lygu 12 pareigybių. Betrūksta tik pusantro grioviakasio…

Juokas juokais, bet būtent dėl šios keistos dėlionės trečiadienį po pietų daugiau kaip pusę valandos Savivaldybėje buvo įnirtingai laužomos ietys: bene trečdalis Tarybos narių, įskaitant merę Daivą Žebelienę ir jos pavaduotoją Šarūną Laužiką, kartu su Savivaldybės administracijos vadovais – direktoriumi Raimundu Ambrozaičiu ir jo pavaduotoju Alvidu Šimelioniu, – taip pat Švietimo bei Personalo ir teisės skyriaus specialistai, dalyvaujant VšĮ „Šilutės sportas“ vadovui Dainiui Gricevičiui, aiškinosi, kiek pareigybių ir etatų turėtų būti VšĮ „Šilutės sportas“ po planuojamos reorganizacijos.

Kas ką kaltino dėl tokios painiavos, galbūt ir įdomu, bet neskubėkime teisti – tam dar bus laiko. Esmė ta, kad ir po įnirtingų ginčų, kai atrodė, jog dauguma diskusijos dalyvių sutarė, kad „Šilutės sporte“ po reorganizacijos turėtų būti 7 pareigybės, 8 etatai ir iki 12 darbuotojų: direktorius – 1 etatas, vadybininkas – 2 etatai, buhalteris – 1 etatas, sekretorė – 1 etatas, vairuotojas – 1 etatas, darbininkas – 2 etatai ir treneris – 4 neetatiniai, vis tiek dar atsirado teigiančių, kad etatų turi būti numatyta ir treneriams…

Matyt, Alfonsas Vanagas buvo teisus teigdamas, kad rytdienos Tarybos posėdyje bus didelė sumaištis.

O jeigu Savivaldybės administracija nepasivargins ištaisyti sprendimo projekto, bent jau toje dalyje, kur „8 etatai plius 4 neetatiniai treneriai lygu 12 pareigybių“ (panašių “perliukų”, ko gero, būtų galima įskaityti ir daugiau), – tai vėl galės teisintis opozicijai technine klaida.

Ne į temą
Gražu, nors tu ką! (2013-10-23)

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą