Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Valdžios Šilutėje kartais keičiasi, jų darbo metodai – ne (papildyta)

Publikuota: 2013 spalio 16 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

D. Žebelienė sparčiai mokosi iš V. Pozingio. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)D. Žebelienė sparčiai mokosi iš V. Pozingio. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Kuo toliau, tuo vis sunkiau darosi atsakyti į, regis, visai paprastą klausimą: kuo dabartinė Šilutės rajono valdžia skiriasi nuo buvusiųjų?

Vienas (bet ne vienintelis) paprastas, tačiau labai daug pasakantis pavyzdys iš praeitos kadencijos Savivaldybės tarybos veiklos: 2010 – ųjų lapkričio 15 d. Šilutės r. savivaldybėje įvyko supaprastintas atviras konkursas nešiojamiems kompiuteriams pirkti, dar neturint Tarybos sprendimo skirti tam 550 tūkst. litų iš taip vadinamo mokinio krepšelio lėšų („Šilutės ETA Žinios“, 2010 m. lapkričio 18 d., „Šilutėje viskas kitaip“).

Palyginimui. Šį antradienį Šilutės r. savivaldybės merė Daiva Žebelienė pasirodė Šylių kaimo bendruomenės parko želdinių sodinimo šventėje, o grįžusi iš ten dalyvavo Tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto posėdyje svarstant sprendimo projektą dėl Šilutės rajono savivaldybės 2013 metų biudžeto 4 priedo pakeitimo, kuriame, be kita ko, numatyta skirti 2000 litų iš Savivaldybės specialiosios aplinkos apsaugos rėmimo programos… prieš 3 valandas pasodintiems želdiniams pirkti.

Būtų galima parinkti daugiau panašių palyginimų, kurie įrodo, kad Šilutėje kartais keičiasi tik valdžios, bet ne jų darbo metodai. Ir skiriasi tik jų nusižengimų įstatymams apimtys.

Bet ar kam nors tai įdomu?

Bent jau Ekonomikos ir finansų komitete šį antradienį tariamai planuojamas medelių pirkimas Šylių kaimo bendruomenei šiuo aspektu niekam neužkliuvo.

Gardamo seniūnas Tomas Balčytis („Šilutės ETA Žinios“ su juo kalbėjo telefonu) neslepia, jog apie gresianti pažeidimą iš anksto buvo žinoma tiek jam pačiam, tiek rajono valdžiai. Anot seniūno, želdinių sodinimo šventėje Šyliuose šį antradienį merė D. Žebelienė netgi pajuokavusi, kad sodinami medeliai, nors dar neskirta pinigų jiems pirkti…

Merė šiandien teigė, kad ir jai buvo iškilę abejonių dėl tokio želdinių sodinimo organizavimo Šyliuose. Esą ji netgi siūliusi pirma sulaukti Tarybos sprendimo dėl pinigų skyrimo medeliams ir tik po to organizuoti šventę, tačiau girininkas patikinęs, kad šis antradienis – paskutinė diena, kada šį rudenį dar buvo galima sodinti medelius…

Šylių bendruomenė liko skolinga už medelius, gautus skolon iš Inkakliuose veikiančio dekoratyvinių augalų ūkio.

5 skaitytojų komentarai
anonimas 2013 spalio 16d., 12:2378.61.243.200
Jeigu tiesa kad valdzia nuo dievo tai reiskia jis seniai pamirso mus.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 2

Atsakyti

silutiskis 2013 spalio 16d., 16:3378.61.227.84
kazkas ten zadejo pylos duoti administracijai, bet kai paciu pirstai i save, tai nebera ka kaltinti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 2

Atsakyti

(: 2013 spalio 16d., 18:175.20.114.140
drakonas zuvo.. tegyvuoja drakonas.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 1

Atsakyti

Specrėmuo 2013 spalio 16d., 19:3281.7.78.252

Paskutinė vakarienė gali ir turi būti apmokėta.
Ir visai gi nesvarbu iš mokinio terbelės,
ar panelės kraitelės.
Kaip ūturiuoja žemietis radio,-yra Gi priemonės
“motoriukui užvesti”.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

:] 2013 spalio 17d., 07:1985.206.6.66
Pasižiūrėkit į spaudos leidinius ir savivaldybės tinklapį. Vien meres Žebelienės portretai, jau šlykštu, sulyginkit su kitų savivaldybių tinklapiais, ten rajonų aktualijos ir problemos. Šilutėje vieno žmogaus kultas už mūsų visų pinigus.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 6

Atsakyti

Rašyti komentarą