Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: kalbų diena M. Jankaus mokykloje

Publikuota: 2013 rugsėjo 27 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

A. Paulauskaitės nuotr.A. Paulauskaitės nuotr.

Ketvirtadienį Šilutės Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje paminėta Europos kalbų diena.

Kaip ir kiekvienais metais, rugsėjo 26 d. visoje Lietuvoje buvo minima Europos kalbų diena. Džiugu pasigirti, kad Šilutės M. Jankaus pagrindinė mokykla šią dieną kasmet švenčia labai aktyviai, kūrybingai ir kaskart vis kitaip.

Šiemet Europos kalbų dienai pradėjome ruoštis jau pavasarį, kai kartu su dailės mokytoja R. Petrikiene nusprendėme pravesti integruotų pamokų ciklą „Spalvinga kalba: anglų kalbos idiomos“. Anglų kalbos pamokose mokiniai buvo mokomi suprasti šiuos vaizdingus posakius, atskleisti jų reikšmes, kalbėjo apie jų kilmę. Dailės pamokoje vaikai piešė pasirinktą idiomą. Jie galėjo laisvai pasirinkti meninės raiškos priemones, atspindėti tikrą ar perkeltinę posakio prasmę pasirinktinai. Rugsėjo mėnesį prie mūsų prisijungė mokytojos R. Bernotienė ir A. Cibauskienė su savo mokiniais. Darbeliai buvo išties įspūdingi. Geriausius vaikų darbus atrinkome į Šilutės švietimo pagalbos tarnyboje vykstančią rajoninę mokinių darbų parodą „Piešiame kalbą: anglų kalbos idiomos“, skirtą Europos kalbų dienai paminėti.

A. Paulauskaitės nuotr.

A. Paulauskaitės nuotr.

Šią ir kitą savaitę mūsų 6-7 klasių mokiniai aplankys šią parodą, ten pasigėrės ne tik mūsų mokinių darbais, bet ir gausybe kitų rajono vaikų piešinių. Be to, išvykų metu bus priminta, kas yra idiomos, kaip suprasti jas, kokiais meniniais būdais galime jas perteikti.

Na, o šį ketvirtadienį, rugsėjo 26d., mokyklos bendruomenę maloniai nustebino linksmais spalvingais užrašais papuošti mokyklos laiptai. Visomis mokykloje mokomomis kalbomis buvo pasakojama, ką mes galime padaryti, ką sugebame atlikti. Savo sugebėjimus išsakė ir patys mažiausieji – penktokėliai, šeštokėliai, ir vyriausieji – dešimtokai, vadovaujami savo užsienio kalbų mokytojų L. Sadauskienės, A. Martinkienės, N. Pociutės, A. Skarbalienės ir R. Tamošauskaitės.

Mūsų mokiniai pasirūpino ir tuo, kad šią ypatingą dieną visų kabinetų durys kviestų užeiti, pasipuošusios Europos šalių vėliavėlėmis. Pertraukų metu mokytojos R. Bernotienės mokinių vedamose radijo laidelėse daugiau sužinojome apie Europos kalbų dieną, pasiklausėme nuotaikingų dainų įvairiomis kalbomis.

Mokytojos A. Cibauskienė, T. Saldukienė, A. Paulauskaitė paskatino visus dalyvauti skaitykloje surengtoje mokytojų ir mokinių suvenyrų parodoje „Iš kelionių sugrįžus“. Šia įspūdinga paroda siekiama sužadinti norą dalintis patirtimi, pasidžiaugti patirtais įspūdžiais ir padėti suvokti, kad kalbos atveria vartus į kitas šalis ir padeda bendrauti.

Maloniai kviečiame apsilankyti.

A. Skarbalienė, A. Paulauskaitė, M. Jankaus pagr. mokyklos anglų kalbos mokytojos

Rašyti komentarą