Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaip gatvės gimnastų svajonė tapo tikrove

Publikuota: 2013 rugsėjo 20 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

 Sauliaus Ranausko nuotr. Sauliaus Ranausko nuotr.

Šilutės gimnazistų pasakojimas apie gerus darbus mokyklai.

Pavasarį į Šilutės pirmosios gimnazijos tarybos posėdį atėjo gatvės gimnastai: Modestas T., Tautvydas, Mantas, Modestas Š., Arnas, Justas, Domantas, Airidas. Vaikinai papasakojo apie savo svajonę matyti gimnazijoje labai jiems reikalingus treniruoklius. Istorijos mokytojas A.Gečas pasiūlė jaunimui kreiptis į verslininką R. Jurjoną. Pastarasis miesto šventės metu Šilutėje demonstravo įvairius treniruoklius, kuriuos galime pamatyti daugelyje Europos miestų, ir labai apsidžiaugė, kad mūsų gimnazijos vaikinai jais susidomėjo. Buvo apsvarstyta, kokie treniruokliai reikalingi, kadangi gatvės gimnastai treniruojasi “pavojingiau” – įvairūs suktukai, “vilkai” ir kitokie pratimai, kurie ne vienam užgniaužia kvapą, tai treniruokliai parūpinti dvejopi – vidiniame kiemelyje – juosmens mankštinimo ir kojų stiprinimo, o stadione – “tikrieji” lauko treniruokliai, kadaise vadinti “turnikais”.

Šią gražią iniciatyvą parėmė ir gimnazijos tarybos pirmininkė L. Petrokienė bei narė I. Lamsodienė. Dauguma gimnazistų taip pat pritarė ir sutiko, kad tai labai svarbu mokyklai, ir šios iniciatyvos įgyvendinimas tapo realus.

Kalbintas idėjos organizatorius mokytojas A. Gečas džiaugėsi, kad jaunimas sportuoja. Pašnekovas irgi savo laisvalaikį praleidžia aktyviai – žaidžia ledo ritulį, futbolą, krepšinį. Jis taip pat mano, kad tokios iniciatyvos daro mūsų mokyklą patrauklesnę, išskirtinę.

Taigi mes irgi dėkojame visiems, kurie neliko abejingi jaunimo svajonei ir ji dabar jau stovi ir laukia sportuojančių. O jus, mūsų skaitytojai, neilgai trukus pakviesime į stadioną, į padėkos renginį – atidarymą, tad kiekvienas turės pademonstruoti bent vieną pratimą ant treniruoklio. Juk jei labai norėsime, gal treniruoklių bus ir dar įvairesnių…

Šilutės pirmosios gimnazijos inf.

Sauliaus Ranausko nuotr.

2 skaitytojų komentarai
Vaidas 2015 liepos 21d., 12:4988.119.142.137

Manau, kad lauko treniruokliai bus nepamiršti ir naudojami pagal paskirtį.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Nesakysiu 2015 rugpjūčio 6d., 13:3788.119.142.48

Pasirodo, tokie paprasti dalykai kaip lauko treniruokliai yra puikus būdas pradžiuginti ir suburti žmones. Smagu, kad yra tokių reiklių ir veiklių jaunų žmonių.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą