Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pagėgių įmonė biokuro krosnimis aprūpins ir Šilutės rajono įstaigas

Publikuota: 2013 rugpjūčio 22 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Vasaros pradžioje sukeltas skandalas dėl aplinkos viceministro Almanto Petkaus sprendimo pavesti UAB „Pagėgių komunalinis ūkis“ aprūpinti Lietuvos viešąsias įstaigas naujais biokuro katilais nieko nepakeitė: jau ateinantį pirmadienį ketinama sudaryti komisiją, kuri organizuos šildymo krosnių pirkimą.

Apie Seimo konservatorių sukeltą skandalą „Šilutės ETA Žinios“ rašė str. “Klimato kaitos problemas Lietuvoje spręs… Pagėgių įmonė” ir “Po to, kai rašėme: Pagėgių meras V. Komskis: „Čia ne visi vaikšto su guminiais batais ir dirba duobkasiais“”

Anot UAB „Pagėgių komunalinis ūkis“ direktoriaus Broniaus Vaitkaus, komisija bus suformuota iš visų šiame pirkime dalyvaujančių organizacijų, tarp kurių yra ir Šilutės rajono savivaldybė, atstovų, o tiekimo sutartis tikimasi pasirašyti per 3 mėn.

Pasak Šilutės rajono savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus vedėjo Sigito Šepučio, Klimato kaitos specialiosios programos priemonėje „Biokuro katilų iki 500 kW galingumo įrengimas visuomenės pastatuose“ dalyvauja šios Šilutės rajono įstaigos: Vainuto gimnazija ir kultūros namai, Saugų J. Mikšo pagrindinė mokykla ir vaikų globos namai, taip pat Katyčių pagr. m-la ir Žemaičių krašto etnokultūros centras. Bus atnaujintos iš viso 6 katilinės.

Nauji biokuro katilai su automatinio valdymo sistemomis šiose įstaigose turės būti įrengti ir išbandyti iki kitų metų šildymo sezono pradžios.

Rašyti komentarą