Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šešėlis

Publikuota: 2013 liepos 11 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Arba tamsioji viešųjų pirkimų pusė Šilutės rajono savivaldybėje.

Valstybės kontrolė į dienos šviesą išvilko kelis, švelniai tariant, nelabai skaidrius viešuosius pirkimus Šilutės r. savivaldybėje.

Šilutės rajono savivaldybės finansinio audito ataskaitoje, be kita ko, galima įžvelgti ir atsakymą į Pamario krašto žmonėms dažnai iškylantį klausimą: kodėl taip veržiamasi į Savivaldybės tarybą tarnauti visuomenei?

Atsakymas: todėl, kad Šilutės r. savivaldybėje nevengiama pažeidinėti viešųjų pirkimų įstatymą ir Savivaldybės administracijos supaprastintų viešųjų pirkimų taisykles.

Būtent tai nustatė LR Valstybės kontrolės auditoriai, atlikę Šilutės r. savivaldybės finansinį (teisėtumo) auditą.

Iš audito ataskaitos:

„Savivaldybės administracija, 2007 m. liepos 3 d., 2010 m. kovo 29 d. ir 2011 m. rugpjūčio 8 d. sudarydama statybos rangos sutartis dėl Šilutės pirmosios gimnazijos pastato rekonstravimo darbų ir vykdydama jas, pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą ir savivaldybės administracijos supaprastintų viešųjų pirkimų taisykles, nes:

1. Pakeitė pirkimo sąlygas – numatė galimybę sutartį pratęsti iki dvylikos mėnesių šalių susitarimu, nors pagal tuo metu galiojusias įstatymo nuostatas pirkimo sutarties sąlygos sutarties galiojimo laikotarpiu negalėjo būti keičiamos, sutartyje numatė užsakovo rezervą nenumatytiems darbams, bet nenustatė jo naudojimo tvarkos, kokiais atvejais jis bus naudojamas, pagal kokius įkainius bus apskaičiuojama darbų kaina, iš užsakovo rezervo įsigijo sutartyje nenumatytus statybos darbus iš esamo rangovo už 23,6 tūkst. Lt netaikydama viešųjų pirkimų procedūrų (2007 m. liepos 3 d. sutartis);

2. Papildomus statybos darbus įsigijo nepagrįstai pasirinkusi apklausos procedūrą, neskelbdama apie pirkimą, nes nepagrindė jai būtinų sąlygų (2010 m. kovo 29 d. sutartis);

3. Parengė netikslius ir neaiškius pirkimo dokumentus – juose nustatė devyniasdešimt dienų sutarties įvykdymo trukmę (projektavimo, statinio projekto vykdymo techninę priežiūros ir rekonstravimo darbams) su galimybe du kartus pratęsti po tris mėnesius, o pirkimo sąlygose šis įvykdymo terminas nustatytas tik techninio projekto parengimui, pakeitė sudarytos sutarties sąlygas be Viešųjų pirkimų tarnybos sutikimo, nes vykdė sutartį, pasibaigus nustatytam darbų atlikimo terminui (2011 m. rugpjūčio 8 d. sutartis). Savivaldybės administracija, 2007–2011 m. sudarydama su rangovu statybos rangos sutartis ir vykdydama jas, pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą, nes sutarčių nenutraukė, kai rangovas pirkimo dokumentuose nustatyta tvarka ir terminais nepateikė jų įvykdymo užtikrinimų“.

2007 – 2012 metais šiems darbams buvo panaudota iš viso 7,1 mln. Lt valstybės biudžeto lėšų, neskaitant Savivaldybės dalies.

Primename, kad prie valdžios vairo tuo metu buvo valstietis Virgilijus Pozingis (meras), konservatorius Šarūnas Laužikas (administracijos direktorius nuo 2007 – ųjų pavasario iki 2011 m. balandžio vidurio) ir „darbietė“ Ida Vasiljevienė (administracijos direktorė nuo 2011 – ųjų pavasario iki perversmo 2012 m. birželį), o Šilutės pirmosios gimnazijos pastato rekonstravimo darbus vykdė Savivaldybės tarybos nario Stepono Kazlausko vadovaujama UAB „Žibai“.

Visą audito ataskaitą rasite čia: http://www.vkontrole.lt/audito_ataskaitos.aspx?tipas=1

3 skaitytojų komentarai
judrys 2013 liepos 11d., 12:565.20.106.223
Kyšo ausys…o gal ragai?..

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 2

Atsakyti

Anonymous 2013 liepos 11d., 13:2588.119.253.65
Na ir kas toliau? Apskritas ,,0″?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 3

Atsakyti

:) 2013 liepos 11d., 17:5084.15.186.68
Jie t.y. Laužikas, Pozingis ir kiti sėdi taryboje, nors turėtų sėdėti kitur. Apie kokį judėjimą į priekį galima kalbėti?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą