Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nepilnametės pagėgiškės Anglijos nepasiekė

Publikuota: 2010 balandžio 27 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

pkpd.lt nuotr.pkpd.lt nuotr.

Lazdijų pasieniečiai neleido iš Lietuvos išvykti dviem nepilnametėms pagėgiškėms. Penkiolikmetė bandė išvažiuoti su sesers tapatybės kortele, o šešiolikmetė “į Angliją” susiruošė be tėvų žinios, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (toliau – VSAT).

Pirmadienio vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, sustabdė automobilį “Volkswagen Passat”.

Mašina angliškais registracijos numeriais važiavo į Lenkiją. Ją vairavo 19 – metis Pagėgių savivaldybės gyventojas. Kartu vyko dvi nepilnametės. Viena jų, kaip vėliau paaiškėjo, 15 – metė pagėgiškė, pasieniečiams pateikė asmens tapatybės kortelę. Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino, kad dokumentas yra ne jos, bet vyresniosios sesers.

Penkiolikmetės draugė vienais metais vyresnė pagėgiškė turėjo savo dokumentus, tačiau pasieniečiams ši kompanija, kurioje kaip keleivis vyko ir dar vienas kelis kartus teistas vyras, pasirodė įtartina.

Nepilnametės VSAT pareigūnams aiškino sugalvojusios nuvykti “į Angliją”. Kalvarijos užkardos pasieniečiai susisiekė su šešiolikmetės motina, kuri labai nustebo sužinojusi apie dukros ir jos draugės kelionę. Moteris paprašė pasieniečių neišleisti dukros iš Lietuvos ir iškart išvyko į Kalvarijos užkardą pasienyje su Lenkija.

Vėlai vakare VSAT pareigūnai jai perdavė dukrą ir kitą nepilnametę, jas moteris išvežė į namus.

Vairuotojui ir keleiviui po apklausos leista išvykti iš Lietuvos.

Rašyti komentarą