Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Žalioji Lietuva“: Chevron‘ui kelią užtvėrę lenkai budi jau kelias savaites. Uždrausta tema Lenkijos žiniasklaidoje

Publikuota: 2013 liepos 09 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

zaliojilietuva.lt nuotr.zaliojilietuva.lt nuotr.

Šiuo metu Lenkijos rytų provincijoje Żurawlow kaimelyje vyksta tai, kas galimai vyks Vakarų Lietuvoje po metų – prasidėjus Chevron skalūninių dujų gavybos procesams, žmonės rengia ilgalaikius protestus prieš šią korporaciją. Jau kelias savaites protestuojantys ūkininkai, pasistatę palapines ir sunkiąja technika užtvėrę kelią, dieną naktį nesitraukia nuo savo žemių, kurias Lenkijos valdžia „pardavė“ Chevron‘ui be jokios diskusijos su teisėtais šių žemių savininkais.

Żurawlow miestelyje renkasi Prancūzijos, Čekijos ir kitų Europos šalių aktyvistai, palaikymą išreiškia garsūs politikos, kultūros bei visuomenės veikėjai, norintys padėti šiai Lenkijos bendruomenei. Prieš kelias dienas iš Lenkijos grįžo ir lietuvių grupė, kuri buvo nuvykusi palaikyti prieš agresyvią skalūnų dujų gavybą protestuojančių kaimynų. Siūlome susipažinti su Chevron‘o „virtuve“ iš arčiau, su ūkininkų nuvarymo nuo žemės „receptais“ ir su kraštutiniais žmonių metodais, ginantis nuo pražūtingų užsienio „investicijų“, nes greitu metu ši patirtis gali praversti ir lietuviams. Kelionėje patirtais įspūdžiais bei surinkta informacija su „Žaliosios Lietuvos“ skaitytojais dalinasi Justina Vidzėnė.

Daugiau: „Žalioji Lietuva“: „„Chevron“ kelią užtvėrę lenkai budi jau kelias savaites. Uždrausta tema Lenkijos žiniasklaidoje“

1 skaitytojų komentaras
Nuomone 2013 liepos 9d., 11:4988.119.137.197

super straipsnis…

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą