Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ventės ragas – kažkam vis dar neatrastas Kuršių marių krantas

Publikuota: 2013 liepos 09 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Žvelgiant iš Preilos, priešingame marių krante stūkso seniausias Lietuvoje Ventės rago švyturys. Vietiniai sako, kad naktimis jis vis dar šviečia, tačiau jūrininkams jis jau mažai reikalingas – laivai naudoja palydovinę navigaciją. 176 metus skaičiuojantis švyturys kur kas įdomesnis turistams. Jis – vienas iš nedaugelio, į kurį galima įlipti ir pasižvalgyti iš vienuolikos metrų aukščio, rašo Vytenis Radžiūnas str. “Poilsiautojai dar neatradę kito Kuršių marių kranto” portale lrt.lt.

„Po vidurnakčio sulaukiau gelbėtojų skambučio, sakė, kad reikia pagalbos. Dvi poros įlipo į švyturį ir užsitrenkė duris, negalėjo nulipti. Nuvažiavau gelbėti, pusantros valandos jie ten prabuvo. Žinoma, vasarą nesušalsi, bet jei būtų užsitrenkusi tik viena porelė – būtų buvę romantiškiau“, – smagų įvykį mena Ventės rago ornitologinės stoties vadovas Vytautas Jusys.

Pašnekovas Ventės rage darbuojasi nuo 1981-ųjų. Sako, kad prasidėjus krizei lietuviai pradėjo daugiau keliauti po Lietuvą, taip pat užsukti ir į Ventės ragą.

Naujausioje vietinio turizmo reitingų lentelėje Ventės ragas užima 23-ąją vietą.

Daugiau: lrt.lt: “Poilsiautojai dar neatradę kito Kuršių marių kranto”

Ne į temą
Smalsumas, 2013-07-09

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą