Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Grafičiai Šilutėje arba menas žiūrėti pro pirštus

Publikuota: 2013 liepos 04 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Liudo Mockaus nuotr.Liudo Mockaus nuotr.

Šilutės miestelėnų sumanymas išpaišyti Savivaldybei priklausančio apleisto pastato sieną Liepų ir P. Jakšto gatvių sankryžoje pakvipo lengva savivale.

Dėl skonio nesiginčysime, nes tai, kas vienam yra gražu, kitam gali pasirodyti kaip teplionė ar net svetimo gero – kad ir kokios būklės jis būtų – gadinimas.

Dar galima į viską žiūrėti pro pirštus, manant, kad kažkas leido.

Paprastam miestelėnui toks mąstymas galbūt ir pritinka. Bet tikrai ne miesto seniūnui.

Bent jau taip turėtų būti.

Bet tik ne Šilutėje.

Deja.

Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus ir šiuo atveju demonstruoja visišką abejingumą tam, kas vyksta mieste, manydamas, kad piešimas ant sienų – tai Savivaldybės reikalas. „Galbūt kažkas iš Savivaldybės leido,“ – samprotavo jis, šį rytą užkalbintas apie piešimą ant Savivaldybei priklausančio pastato sienos.

Deja, tokio leidimo niekas ir neprašė. To neslepia nė pats šio „projekto“ sumanytojas Edvardas Jurjonas.

Pastarasis neabejoja, kad leidimo piešti ant pastato sienos jam niekas nebūtų suteikęs, tačiau teigia esąs įsitikinęs, kad elgiasi teisingai.

„Leidimo nėra, bet manau, kad bus gražu – gražiau nei tos lentos vietoj langų, – sakė telefonu pašnekovas. – Ir manau, kad daugumai miestelėnų tai patiks“.

Už visus negalime kalbėti, tačiau Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas laikinai einančiam administracijos direktoriaus pavaduotojui Alvidui Šimelioniui, šis menas, regis, padarė gerą įspūdį.

Be to, A. Šimelionis greitai išsiaiškino, kad, jo žodžiais tariant, šį meninį projektą vykdo Šilutės fotografų klubas, naudojantis pastatą pagal panaudos sutartį, kartu su jaunaisiais dailininkais iš Meno mokyklos, ir kad piešinys nuo sienos po mėnesio bus nuplautas.

Vis dėlto, anot A. Šimelionio, organizatoriai, prieš imdamiesi piešti ant sienos, savo „projektą“ turėjo suderinti su seniūnu.

Panašu, kad šį kartą jaunieji Šilutės grafitininkai „praslys“.

O mums lieka tikėtis – to tikisi ir A. Šimelionis, – kad tokie „projektai“ netaps nevaldomu masiniu reiškiniu.

6 skaitytojų komentarai
Kinziulis 2013 liepos 4d., 14:1878.61.229.44
Žinoma, galėjo piešinys būti šiek tiek labiau išieškotas, mažiau grafinių elementų. Bet, kita vertus, tai vis tiek suteikia Šilutei miesto prieskonį….:)

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 6

Atsakyti

... 2013 liepos 4d., 20:2078.61.222.117
O kodėl šilutiškiams “meninykams” nepagražinus Leonardo da Vinčio “Madonos”, arba Pikaso , arba sauvaldybės “baltuosius rūmų” – dėl skonio nesiginčijama. Bet kai suaugę šilutiškiai patys savęs negerbia, savo vertybių, ko belieka tikėtis iš jaunimo – tik apš.. bebro.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 3

Atsakyti

Šv. Petras. 2013 liepos 4d., 23:1978.61.211.222

Iš Banksy mokykitės grafitti meno. Nes čia tik varganas pasiseiliojimas ir tiek.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 3

Atsakyti

2013 liepos 7d., 14:2482.135.140.63

Na, šeip jau čia nėra graffiti :D Graffiti atliekamas su purškiamais dažais, kurie skirti mašinoms ir įvairiems kitokiems paviršiams dažyti. Šis piešinys nutapytas su teptukais ir dažais, taigi, manau redaktorė galėjo ir labiau pasidomėti :)

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Tau 2013 liepos 7d., 16:2184.15.181.153

Tas pats š… – tik kitoje saujoje, esmė ta, kad chebrytė savivaliauja paišydama ant paveldo objekto, o tai jau tikrai š… reikalas.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 2

Atsakyti

Šilutiškis 2013 liepos 9d., 09:545.20.108.184

Puiki jaunų menininkų iniciatyva, kurią sveikinu ir palaikau. Kad daugiau mieste ant apleistų pastatų sienų tokių atsirastų, miestas tik gražesnis akiai taptų.

O dėl leidimų ir sutikimų. Tai jau čia iki absurdų einame… geriau sienų tinkas lai griūna, langai apkalti būna, bet, kad tik kas neatrastų būdo kaip tą bjaurastį bent šiek tiek paslėpti.

Verčiau, miesto vyrai, duobėtomis gatvėmis rūpintųsi, nušienautų miesto pievas, šiukšles miške aprinktų, o ne jaunimo iniciatyvas trukdytų.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą