Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šurum burum

Publikuota: 2013 birželio 26 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Povandeninės srovės Šilutės rajono savivaldybės taryboje nerimsta.

Rodos, dar visai neseniai, vos prieš du mėnesius, po pernykščio valdžios perversmo nusistovėti dar nespėjusius vietinės komunalinės politikos vandenis kuriam laikui sudrumstė į viešumą nutekėjusi informacija apie rajono valdančiųjų socialdemokratų derybas su į opoziciją nustumtais žaliaisiais valstiečiais dėl pastarųjų prisijungimo prie socdemų frakcijos Taryboje, o pastaruoju metu jau girdime apie opozicinės Darbo partijos (leiboristų) pastangas pakeisti esamą status quo.

Praeitą savaitę, anot spaudos pranešimų, Šilutės „darbiečių“ lyderis Saulius Stankevičius švelniai – užtat kaip taikliai! – palietė vieną iš jautriausių visuomeninio vicemero socdemo Algirdo Balčyčio stygų – pasiūlė mokėti jam atlyginimą už darbą Savivaldybėje, o šią savaitę jis jau buvo pasikvietęs pokalbio Tarybos liberalcentristus, kurie, kaip ir socialdemokratai, priklauso rajono valdančiajai koalicijai.

Visa tai verčia prisiminti ir deramai įvertinti S. Stankevičiaus prieš pusmetį pasakytus žodžius „visko gali būti“ (Šilutės ETA Žinios“, 2012 m. lapkričio 21 d., „Politinės migracijos metas 2: Šilutės savivaldybėje pakvipo paraku“).

Tačiau A. Balčytis tėra vienas iš LSDP frakcijos narių, ir jo balsas partijos skyriuje, ko gero, nėra lemiamas. Nors… ką gali žinoti.

Tarybos liberalcentristai savo ruožtu teigia netrykštantys noru šlietis prie „darbiečių“. Bent kol kas.

„Mums nėra dėl ko prie jų dėtis,“ – teigė telefonu Liberalų ir centro sąjungos skyriaus pirmininko pavaduotojas Vytautas Laurinaitis, pridurdamas, kad „darbiečių“ pastangos užmegzti glaudesnius ryšius su jais esą tėra bandymai dėl bandymų.

Vis dėlto dabartinei Tarybos opozicijai ne kažin kiek tų papildomų balsų ir tereikia, kad perimtų valdžią į savo rankas – kokių trijų keturių. Tuo tarpu „neartų dirvonų“ Savivaldybės valdančiojoje koalicijoje vis dar yra: be jau minėtų socialdemokratų ir liberalcentristų, daugumai dar priklauso Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionių demokratai, Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovai, vienas Sąjungos TAIP narys, neskaitant merės Daivos Žebelienės ir jos bendražygio Vlado Kainovaičio.

Susijęs: “V. Pozingis grįžta(?)”

1 skaitytojų komentaras
Šilutiškis 2013 birželio 27d., 14:545.20.108.184
Kokia Taryba, tokie ir darbai. Dirbti niekas nenori, tik postus ir projektų įgyvendinimą bei pirkimų užsakymus dalinasi. Abgailėtina tarybos sudėtis… bet dar labiau apgailėtini yra Šilutės rinkėjai, kurie tokius klounus į tarybą nuo Nepriklausomybės atkūrimo renka. Ko norėti, kai pusė rinkimų teisę turinčių balsuoti net neina, o kita pusė eina balsuoti nė nemastydami arba lengvai papirkti (šis ir kiti laikraščiai apie tai rašė, o ir šiaip mūsų miestelyje tai vieša paslaptis). Jei norėtume, kad Šilutė progresuotų reikėtų į kitą tarybą nerinkti nė vieno, kuris yra bent vieną kadenciją Šilutės rajono taryboje sedėjęs.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą