Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Moksleivių vasara: Šilutės gimnazistų kelionė į Švediją

Publikuota: 2013 birželio 25 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis

Šilutės pirmosios gimnazijos nuotr.Šilutės pirmosios gimnazijos nuotr.

Šilutės pirmosios gimnazijos mokinių komandai ,,Mazgas“, dalyvavusiai konkurse ,,Jūrų keliai – 2013“ ir laimėjusiai prizinę vietą, vasara prasidėjo įspūdinga dovana – kelione keltu į Karlshamną (Švedija).

Konkursą penktus metus organizuoja Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla ir dėl pagrindinio prizo rungtyniauja 10-11 klasių mokiniai iš įvairių Respublikos mokyklų. Generalinis konkurso rėmėjas AB ,,DFDS Seaways“ šiemet buvo ypatingai dosnus ir nemokama kelione į Karlshamną apdovanojo ne tik pirmą vietą laimėjusią Klaipėdos ,,Vėtrungės“ gimnazijos komandą, bet ir mus – ryžtingai, sutelktai ir garbingai kovojusius – antros vietos nugalėtojus.

Gerai apgalvotą ir puikiai suplanuotą kelionę (tuo pasirūpino LAJM karjeros centro vadovė ir konkurso organizatorė Genutė Kalvaitienė) lydėjo geras oras, smagi nuotaika, gražūs saulėlydžiai ir nepakartojami įspūdžiai. Kelionės metu mokiniai turėjo galimybę susipažinti ir dalykiškai pasikalbėti su kelto ,,Optima Seaways“ kapitonu, jo įgulos nariais, pastovėti ant kapitono tiltelio, paliekant Klaipėdos uostą, apžiūrėti kelto pogrindžius, kur daug triukšmingai ir tiksliai veikiančių laivo energetinių įrenginių bei mechanizmų, karšta ir labai įdomu ne tik būsimiems laivavedžiams. Džiugu, kad susikaupusi ,,Mazgo“ komanda ne tik smalsavo, bet ir mokėsi.

Karlshamnas pasitiko mus saulėtas, žydintis rožinėmis gudobelėmis, ištuštėjusiomis gatvelėmis – birželio šeštą dieną švedai savo nacionalinę šventę švenčia ne mieste, o užmiestyje. Diena niekam neprailgo, nes susipažinome su Karlshamno apylinkėmis, aplankėme Lašišų kaimą, kuris įsikūręs nepaprastai įspūdingame natūralios gamtos prieglobstyje, muziejų, keletą valandų praleidome Mokslo, kūrybos ir pramogų centre, džiaugiamės ir mėgavomės nuoširdžiu tarpusavio bendravimu, parkų jaukumu, ramybe…

Čia padvelkė vasaros pradžia ir atostogomis…

Dėkojame kelionės organizatoriams ir rėmėjams, kelto ,,Optima Seaways“ įgulai už puikią vasaros pradžios dovaną, linkime gerų atostogų ir naujų kelionių!

Renata Petrenkienė, Šilutės pirmosios gimnazijos karjeros centro vadovė

pirmojigimnazija.lt

Rašyti komentarą