Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vasara – kelionių metas

Publikuota: 2013 birželio 21 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis

Kintų mokyklos nuotr.Kintų mokyklos nuotr.

Trys pasakojimai apie Šilutės rajono švietimo įstaigų darbuotojų ir moksleivių vasaros išvykas.

Kintų „Deima“ respublikinėje šokių šventėje Marijampolėje

2013 m. birželio 14-16 dienomis Kintų vidurinės mokyklos šokių kolektyvo „Deima“ (vadovė Asta Gužauskienė) merginų grupė kartu su Šilutės Vydūno gimnazijos liaudiškų šokių kolektyvo „Žvilgis“ (vadovė Asta Gužauskienė) merginų grupe dalyvavo eksperimentinėje 2014 m. dainų šventėje Marijampolėje.

Šokių dienos sumanymas – susieti šventę su etniniais simboliais, įprasminančiais pasaulį, šeimą kaip valstybės pamatą, per vienos lietuvių šeimos gyvenimo istoriją pažvelgti į savo šalies dabartį, visos tautos būtį. Lietuvių tautosakoje su žmogaus gyvenimu ir viso pasaulio sandara neretai siejamas sodas. Jį reikia sodinti, prižiūrėti, puoselėti – kaip ir šeimą, namus, tad Šokių dienos temai atskleisti pasirinktas „Sodauto“ pavadinimas.

Šią idėją penkių dalių programoje šokių kompozicijomis įprasmino trys tūkstančiai visų kartų šokėjų: vaikai su senoliais suko ratelius, jaunimas šelmiškai dūko ir šoko besimezgančių jausmų šokius, vyresnieji kūrė šeimą, statė namus ir tarsi žalią ąžuolyną augino savo vaikus, o užėjus negandai saugojo šeimos židinį.

Merginos grįžo kupinos neišdildomų įspūdžių ir… suvokimo, kad ČIA YRA MŪSŲ NAMAI!

Asta Gužauskienė, choreografijos mokytoja metodininkė

www.kintai.silute.lm.lt inf.

Išvyka į Rumuniją

Šilutės rajono Vainuto vidurinė mokykla kartu su šešiomis Europos valstybėmis dalyvauja „Comenius“ projekte – „Bendravimo tilto statymas per IKT ir Anglų kalbą“, kurio tikslas susipažinti su kitų Europos valstybių tradicijomis, kultūra ir istoriniu paveldu, pagilinti anglų kalbos žinias, susipažinti su kitos valstybės žmonėmis.

Birželio pirmąją savaitę Vainuto vidurinės ir Prancūzijos La Ciotat mokyklų mokiniai kartu su savo mokytojais lankėsi Rumunijoje – Apateu miestelyje. Mūsų mokyklai atstovavo mokyklos direktorius Antanas Jonikas, Vita Matrosovienė, Arūnas Mockus bei 2 mokinės.

Pirmąją dieną Apateu miestelio mokyklos mokytojai ir mokiniai pristatė savo žymiausius architektūros pastatus ir mokyklas. Mokiniai ir mokytojai mandagiai ir noriai sutiko svečius iš Lietuvos, noriai pasakojo apie mokyklos gyvenimą, švietimą ir jo problemas bei privalumus. Vėliau supažindino su mokykliniais vadovėliais, vertinimo sistema. Paskutiniąją dieną mokiniai surengė meninę programą. Tai buvo puiki proga susipažinti su rumunų liaudies šokiais ir dainomis.

Buvo surengtos įdomios ekskursijos po Karpatų kalnų tarpeklius, kuriose matėsi žmonių kasdieninis gyvenimas, kalnų augalija ir gyvūnija. Vėliau aplankėme Arado miestą, kuris pasižymi įspūdingo grožio ortodoksų ir katalikų bažnyčiomis, architektūros paminklais. Grožėjomės kultūros objektais, įspūdinga miesto rotušės aikšte.

Visos kelionės metu džiaugėmės žmonių draugiškumu, svetingumu, dosnumu, noru bendrauti.

Projekto metu susipažinta su Rumunija, surasta naujų draugų. Tokie projektai leidžia mokytojams įgyti naujų metodinių žinių, paidalinti geraja darbo patirtimi, mokiniai pasitikrina ir pagilina savo anglų kalbos žinias, susiranda draugų, su kuriais bendraudami galės ir toliau tobulinti kalbos ir bendravimo įgūdžius.

Parengė mokytojas Arūnas Mockus

vainutas.silute.lm.lt inf.

Išvyka į Butrimonis

Vilkyčių mokyklos nuotr.

Vilkyčių mokyklos nuotr.

Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo globojamų mokyklų mokiniai birželio 1 d. rinkosi į Alytaus rajono Butrimonių gimnaziją. Sporto ir meno šventėje moksleiviai paminėjo tarptautinę vaikų gynimo dieną, o šventės pradžią skelbė ne tik mokyklos vadovas ir fondo atstovai – čia apsilankė ir moksleivius pasveikino neseniai į Lietuvą su šeima grįžusi kulinarinių knygų autorė, žurnalistė Beata Nicholson.

Sportininkų ir menininkų delegacijos iš 22 A. Adamkienės fondo remiamų mokyklų rinkosi jau ankstų rytą. Iš viso atvyko daugiau nei 650 moksleivių ir mokytojų. Tarp jų buvo ir Šilutės r. Vilkyčių pagrindinės mokyklos 18 sportininkų delegacija. Net ketvirtokėliai nepabūgo keltis 4 val. ryte. Renginio metu mūsų mokiniai dalyvavo 5 sporto rungtyse: lengvoji atletika, stalo tenisas, galiūnų varžybos, mergaičių ir berniukų kvadratas ir berniukų krepšinis.

Pirmos varžybas pradėjo 50 m bėgikės. Visas varžoves aplenkė Giedrė Stanišauskaitė, pasiekdama labai gerą 6,9 sek. laiką. Įspūdingai kamuoliuką metė Lietuvos vaikų ieties metimo rekordininkas Justinas Gerdvilis. Jo metimui teisėjai aiškiai buvo nepasiruošę ir apytikriai pažymėjo krūmuose rastą rezultatą 98 m 70 cm. Stalo teniso varžybose septintokė Drąsida Bagdonaitė sutriuškino savo varžoves dešimtokes ir buvo pirma. Galiūnų varžybose Aurimas Mišeikis iškovojo II vietą, nusileisdamas varžybų šeimininkams. Sunkiau sekėsi krepšinio ir kvadrato komandoms. Susumavus 5 rungčių rezultatus mūsų mokykla užėmė II vietą, nusileisdama Alytaus rajono Butrimonių gimnazijos komandai.

www.vilkyciai.silute.lm.lt inf.

Rašyti komentarą