Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kažkas atsitiko! Gandai apie „Swedbank“ sukėlė paniką Vakarų Lietuvoje

Publikuota: 2013 birželio 19 Kategorija: Aktualijos

Eilė prie bankomato. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Eilė prie bankomato. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Paskleisti paniką ir sukelti sumaištį. Tokią misiją vykdantys asmenys prieš kelias savaites surengė dar neregėto intensyvumo internetinę ataką ir ėmė skleisti gandus apie galimus finansinius sukrėtimus. Portalo lrytas.lt ir kitos redakcijos gavo anoniminius pranešimus, kuriuose rašoma apie didiesiems bankams neva kilusias rimtas problemas. Šios provokacijos nepavyko, todėl dezinformacija buvo paskleista kitais kanalais, o trečiadienį prasiveržė į paviršių, rašo portalas lrytas.lt.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Pirminiais neoficialiais duomenimis, gandų šaltiniai yra Kaune ir Klaipėdoje. Neoficialiai teigiama, kad iš pradžių šiuose miestuose gandai sklido iš lūoų į lūpas, o vėliau ir per socialinius tinklus, praneša delfi.lt.

Po keleto metų pertraukos “Swedbank” vėl tenka atlaikyti gandus apie jo veiklos perspektyvas. Šie gandai sukėlė psichozę ir eiles prieš šio banko bankomatų, žinios apie jas pasiekia ir iš Klaipėdos, ir iš Šilutės, ir iš Tauragės, kolegas papildo “Vakarų ekspresas”

Šilutėje

Eilė prie SEB banko bankomato Lietuvininkų gatvėje. Iš jos iššokęs žmogelis kažkam telefonu garsiai aiškina: „Greičiau varyk čia, sumokėsi papildomą mokestį bankui ir pasiimsi savo pinigus…“

Prie SEB banko bankomato. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Prie SEB banko bankomato. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

„Swedbank“ skyriuje Šilutės centre tokia spūstis, kad vidun geriau nė neiti. Priešingoje gatvės pusėje, kur įrengti du bankomatai – „Swedbank“ ir DNB – žmonių irgi tiršta it per atlaidus. Pagrindinė masė rikiuojasi prie „Swedbank“ bankomato.

Atsistoju eilės gale ir jau ruošiuosi fotografuoti, kai staiga pamatau iš eilės priekio sparčiai atžingsniuojančią moteriškę. „Kas nutiko?“ – klausiu. „Visą valandą išstovėjau!“ – skundžiasi ta. „O pinigų ar davė?“ – toliau mėginu vesti kalbą. „Davė,“ – atsako ta ir nueina.

Toliau matosi eilutė ir prie „Šiaulių“ banko bankomato…

“Swedbank” pranešimas

„Pastarosiomis dienomis „Swedbank“ klientus pasiekia klaidinantys pranešimai, kuriuose abejojama banko veiklos tęstinumu ir skleidžiami jokio pagrindo neturintys gandai apie banką. Šie pranešimai platinami socialiniuose tinkluose, taip pat siunčiami SMS žinutėmis, el. paštu ar telefonu.

Perspėjame savo klientus, jog tai yra klaidinanti informacija, neturinti jokio loginio paaiškinimo ir raginame ją ignoruoti. Bankas taip pat primena, jog už gandų ir klaidingos informacijos platinimą gresia teisinė atsakomybė. Bankas ketina kreiptis dėl klaidingos informacijos skleidimo į teisėsaugos institucijas.

Atkreipiame dėmesį, kad pranešimai parašyti su daugybe gramatinių klaidų, pateikiama klaidinga informacija apie kitus bankus. Neatmetame prielaidos, jog šios informacijos platinimu siekiama suklaidinti banko klientus.

Šia situacija gali pasinaudoti ir sukčiai, siekiantys išvilioti asmeninius klientų duomenis bei užvaldyti gyventojų lėšas. Todėl klientai turėtų išlikti budrūs ir ignoruoti šią informaciją, o kilus klausimams visų pirma kreiptis į banką.“

Susiję str.: lrytas.lt: “Gandų ataka prieš „Swedbank“ sukėlė paniką Vakarų Lietuvoje”,
delfi.lt: “Lietuvos bankas ir „Swedbank“: gandai nepagrįsti”,
ve.lt: “Dėl gandų – eilės prie “Swedbank” bankomatų”

Ne į temą
Šilutė – vaikams (2013-06-19)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą