Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Klimato kaitos problemas Lietuvoje spręs… Pagėgių įmonė (papildyta)

Publikuota: 2013 birželio 17 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

silutesetazinios.lt asociatyvi nuotr.silutesetazinios.lt asociatyvi nuotr.

Seimo narys K. Masiulis: „Aplinkos ministerijos viešuosius pirkimus perima „tvarkiečių“ kontroliuojama Pagėgių įmonė“

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į Valstybės kontrolę, Viešųjų pirkimų tarnybą ir kitas valstybės institucijas dėl Aplinkos ministerijos galimai neskaidraus Klimato kaitos specialiosios programos milijoninių lėšų patikėjimo Pagėgių savivaldybės įmonei.

2013 m. gegužės 29 d. aplinkos viceministras „tvarkietis“ Almantas Petkus paskyrė UAB „Pagėgių komunalinis ūkis“ vykdyti centrinės perkančiosios organizacijos funkcijas pagal Klimato kaitos specialiosios programos priemonę „Biokuro katilų iki 500 kW galingumo įrengimas visuomenės pastatuose“. Visoje Lietuvoje esančioms viešosioms įstaigoms katilus, kurių vertė gali siekti 5–10 mln. litų, pirks nedidelė Pagėgių įmonė.

„Pagėgių įmonės metinė apyvarta vos perkopia 1 mln. litų, o darbuotojų tėra apie 30. Tai –duobkasiai, kūrikai, santechnikai, tvarkytojai. Pats įmonės direktorius Bronius Vaitkus yra įgijęs veterinarijos techniko išsilavinimą. Todėl kyla didelių abejonių, ar Pagėgių įmonė yra pajėgi kvalifikuotai, skaidriai ir kompetentingai vykdyti tokį pirkimą. Ar nėra tai tik priedanga kontroliuoti pirkimą“, – klausia K. Masiulis.

UAB „Pagėgių komunalinis ūkis“ 100 proc. akcijų priklauso Pagėgių savivaldybei. Bendrovė verčiasi karšto, šalto vandens, šilumos tiekimu, kanalizacijos priežiūra, nuotėkų šalinimu, traktoriaus nuoma ir teikia duobkasių paslaugas.

„Visi šioje istorijoje veikiantys asmenys: ministras Valentinas Mazuronis, viceministras A. Petkus, Pagėgių meras Virginijus Komskis, UAB „Pagėgių komunalinis ūkis“ vadovas B. Vaitkus yra „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nariai. Kokiais kriterijais remiantis yra pasirinkta būtent Pagėgių įmonė, o kodėl ne Vilniaus, ne Šilutės, ne Radviliškio? Ar taip glaudžiai partijos naryste susiję politikai galės tinkamai atlikti savo darbą ir atsiriboti nuo su darbo santykiais nesusijusios veiklos? Ar skaidriai bus įvykdyti pirkimai?“ – domisi parlamentaras.

K. Masiulis pažymi, kad skaidriausiai tokie viešieji pirkimai būtų vykdomi per Centrinę perkančiąją organizaciją, kas garantuotų tiek viešumą, tiek ir mažiausią kainą. Parlamentaro nuomone, kyla rimtų abejonių, ar aplinkos viceministras turėjo tokią teisę milijoninių lėšų valdytoju paskirti vieno rajono savivaldybę, kurios merą ir Aplinkos ministerijos vadovybę sieja priklausymo tai pačiai Tvarkos ir teisingumo partijai ryšiai.

UAB „Pagėgių komunalinis ūkis“ vadovas B. Vaitkus jau buvo įsivėlęs į skandalą. 2010 m. bendrovės skelbtą konkursą nutiesti magistralinius vandentiekio ir nuotekų tinklus laimėjusios statybų įmonės specialistai buvo užklupti jo sodyboje Lumpėnuose kiemą klojantys nauja asfalto danga.

K. Komskis nieko nežino…

K. Komskio patarėja Aira Brunevičiūtė informavo el. paštu, kad Seimo vicepirmininkas informacijos šiuo klausimu neturi, ir pasiūlė kreiptis į pačią Pagėgių savivaldybę. “Pirkime dalyvavo ne Seimo vicepirmininkas, o Pagėgių savivaldybė, todėl tik ji ir gali Jums pakomentuoti,” – teigiama “Šilutės ETA  Žinioms” adresuotame Seimo vicepirmininko patarėjos laiške.

Pagėgių meras: niekas kitas neapsiėmė…

Pasak Pagėgių savivaldybės mero Virginijaus Komskio, tai tėra eilinis Seimo nario K. Masiulio politinis pareiškimas.

Esą paties pirkimo būta keisto ir sudėtingo, todėl iš kelių dešimčių dalyvių niekas kitas nesutiko su jo sąlygomis.

„Mums irgi būtų geriau, jeigu kas nors kitas būtų ėmęsis šito reikalo. Tačiau niekas neapsiėmė, – teigė telefonu Pagėgių meras V. Komskis. – Mes, kaip Savivaldybė, irgi neapsiėmėme. O mūsų komunalininkai tikrai turi ir specialistų, ir reikalingos patirties – per pastaruosius 7 metus įgyvendino projektų už maždaug 40 milijonų litų“.

Antrą vertus, anot V. Komskio, K. Masiulio pareiškimas kiek per ankstyvas, mat prieš ką nors darydami, Pagėgių komunalininkai dar turės gauti kitų savivaldybių sutikimus, kad jų įstaigose būtų statomos biokuro krosnys.

Ne į temą
Šviesa

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Oresto Lidžiaus nuotr.

8 skaitytojų komentarai
JDJ narys 2013 birželio 17d., 14:5282.135.211.39
jo,prasuko K.K konkursėlį,o sako nieko nežino,gal K Masiulis ir daugiau išviešins.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 2

Atsakyti

Joo 2013 birželio 17d., 17:0588.118.183.35

Kvaileli,džiaukis kad provincijos įmonė laimėjo konkursą. Žmonės kaime bent darbo turės. Ar ir čia viską nori atiduoti Vilniui , Zuokui. Kaip lietuvis taip ir durnas, jei ne jam tai ir ne kaimynui. Pavydas užpakalį graužia. Tai bjauri nacija.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 11

Atsakyti

miestelenas 2013 birželio 18d., 08:5578.59.99.71

toks jausmas kad kaime jau protingu zmoniu nebelike? Yra ju ir jie gali dirbti, tai belieka tik dziaugtis kad konkursas prie kaimo pritraukiamas.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 6

Jootoportretas 2013 birželio 18d., 10:0681.7.78.252

Beskubėdamas ar tik nebūsi nenupaišęs to savo Joo apgraužto. Vaizdelis iš tiesų nykoks.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 3

moralas:) 2013 birželio 18d., 10:0881.7.78.252

kuom pats kvep – tuom ir kitus tep.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 3

irena 2013 birželio 18d., 09:1478.59.99.71

Ar girdėjote naujausią gandą, kad baltuosiuose Šilutės rūmuose, iš aukščiausios koplyčios išsiveržė raudoni dūmai? Taip jūs nesuklydote, laisvoji mergelė – merė pasirinko raudonuosius ir nuėjo pas socdemus. Tvarkdarius gražiai suvysčiusi ir išdavusi, atėjo tvarkos daryti ir į raudonųjų stovyklą. Kaip manot Šimelionis patenkintas nauja partiete?

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

nu juo 2013 birželio 18d., 14:0288.119.253.65

Nuo kada?

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

nu juo 2013 birželio 18d., 14:0488.119.253.65

Nu gal bus i daugiau virsmų ar paklydimų, ale kad nuo to ar bus kam naudos, kaži…

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą