Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Grabupėlių kodas: įtarimai pasitvirtina

Publikuota: 2013 gegužės 24 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Už Grabupėlių, Gnybalų miško pakraštyje, iš melioracijos griovio praeitą ketvirtadienį pasemtame vandenyje, ištyrus laboratorijoje, aptikta daug visokių teršalų, o ūkininko Kazimiero Baginsko kiaulių komplekse (buvo UAB „Grabupėliai“) – pažeidimų.

Kokių konkrečiai pažeidimų nustatyta kiaulių komplekse, patikrinimą ten šią savaitę vykdę Šilutės rajono aplinkos apsaugos agentūros specialistai kol kas neatskleidžia – esą dar nebaigtas rašyti patikrinimo aktas.

Anot agentūros vyriausiojo specialisto Valentino Ščervenino („Šilutės ETA Žinios“ su juo kalbėjo telefonu – red. pastaba), patikrinimo aktas turėtų būti užbaigtas rašyti šį penktadienį, o pirmadienį jis bus atiduotas agentūros vedėjai Galinai Misevičienei. Tuomet ji ir pakomentuosianti apie kiaulių komplekso patikrinimą, ten nustatytus pažeidimus ir kokių priemonių bus imamasi prieš Grabupėlių kiaulių augintojus.

Kitas ne mažiau svarbus aspektas yra tas, kad, anot „Šilutės ETA Žinių“ šaltinio, į drenažo sistemą, iš kurios praeitą ketvirtadienį putodami liejosi teršalai, paviršiniai vandenys patenka tik iš buvusių „Grabupėlių“ srutomis laistomų laukų.

Vienas iš ūkininko Kazimiero Baginsko kiaulių komplekso vadovų, buvęs „Grabupėlių“ direktorius Aleksas Skablauskas praeitą ketvirtadienį teigė „Šilutės ETA Žinioms“, kad tie laukai srutomis šiemet dar nebuvo laistyti, ir jis neįsivaizduojantis, iš kur į drenažo sistemą galėjo patekti teršalai.

Susijęs: „Grabupėlių kodas“

2 skaitytojų komentarai
"Šyša - mūsų upė" 2013 gegužės 24d., 13:4281.7.78.91
Labai gerai isivaizduoja is kur tersalai, bet neprate saziningai prisipazinti. Tik, gal nesupranta, kad prisipazinus labai palengveja ir aplinkiniai, menami priesai nebeatrodo baisuokliai. Jie tampa draugais gera linkintys.:)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

Negruž taip elgtis 2013 gegužės 24d., 17:2878.61.57.176
Na, kad netiesa, savaitgaliais ten fontanuija srutos. O ir vakarais dažnai pasmirsta. Tik gamtosaugininkų kaip nėr taip nėr…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą